Marathon

Recreantenmarathon

Er wordt een recreantenmarathoncompetitie over 3 wedstrijden georganiseerd. Klik op onderstaande wedstrijden voor het inschrijfformulier (of kijk in de agenda). Opgave door middel van het inschrijfformulier onderaan de betreffende pagina. (De inschrijving sluit maandagavond 23.59 uur voorafgaand aan de wedstrijd.)

Wedstrijddata

29 januari 2020 Recreantenmarathon 1
5 februari 2020 Recreantenmarathon 2
12 februari 2020 Recreantenmarathon 3 Finale

Deze wedstrijden worden gelijktijdig verreden met de Oosterhavenbokaal groepen 2 en 3. Je kunt je opgeven voor deelname met groep 2 of 3. Hieronder vind je de richttijd per ronde en het aantal ronden.

  • Oosterhavenbokaal groep 2 / 40 ronden / 30-35 seconden per rondje
  • Oosterhavenbokaal groep 3 / 35 ronden / 35-40 seconden per rondje

Starttijden

18.45 uur: Groep 2
19.15 uur: Groep 3

Voor deelname aan de wedstrijd is een daglicentie voor recreanten noodzakelijk. Er kan maximaal 3 x per seizoen op een daglicentie aan wedstrijden worden deelgenomen. Deze ontvang je vooraf per e-mail en je kunt deze tijdens het ophalen van het beennummer ingevuld inleveren.

Inschrijven

Opgave alleen met voorinschrijving door middel van het inschrijfformulier onderaan de betreffende pagina. De inschrijving sluit maandagavond 23.59 uur voorafgaand aan de wedstrijd. Inschrijving op de wedstrijddag zelf is niet mogelijk.

  • Vul op het inschrijfformulier in groep 2 of  groep 3
  • Wil je aan alle drie de wedstrijden meedoen? Kies dan voor competitie, je hoeft je maar één keer op te geven
  • Wil je één of twee keer meedoen? Kies dan voor deze wedstrijd en geef je per wedstrijddag op

Kosten

  • € 10,- per keer
  • € 25,- voor 3 keer bij voorinschrijving voor de competitie

Betaling middels automatische incasso, wil je dit niet, dan ontvang je een e-mail met een betaalverzoek.

Transponder en beennummer

Het rijden met een transponder is niet verplicht, wel aanbevolen. Het beennummer ontvang je voor deze drie wedstrijden in bruikleen. Klik hier voor uitleg hoe je het beennummer correct bevestigt.

Wedstrijddag

Op de wedstrijddag kun je het beennummer afhalen bij de tafel t.h.v. de 500m finish. Daar dien je ook te tekenen voor aanwezigheid op de tekenlijsten. Afmelden? Mail naar marathon@knsbgroningen.nl.

Prijzen

Zowel voor de Dames- en voor de Herenrecreanten worden 3 prijzen beschikbaar gesteld. Rijders/sters in een hogere categorie gaan voor rijders/sters in een lagere categorie. Je dient wel geklasseerd te worden/de wedstrijd uit te rijden.

Reglement

Informatie over regels en wedstrijdverloop (premiespint, afsprintprocedure etc.) zie het gewestelijk regelement.

Veiligheid bij wedstrijden

Het dragen van snijvaste handschoenen, enkelbescherming en beenbeschermers is verplicht. Door de KNSB is voor wedstrijden de algehele helmplicht ingevoerd, wat inhoudt dat er bij elke marathonwedstrijd met een ASTM F-1849 gecertificeerde helm dient te worden gereden. Er zijn een beperkt aantal leenhelmen beschikbaar. Wil je een helm lenen vraag deze dan aan bij h.pater@knsbgroningen.nl.

Je rijdt op eigen risico, de organisatie is niet aansprakelijk voor enige lichamelijke of materiële schade.