Menu

Van harte welkom bij het Jeugdschaatsen.

Tip: Check de route naar Kardinge wekelijks ivm de werkzaamheden aan de ringweg!

Altijd al (beter) willen leren schaatsen? Je klaarstomen voor natuurijs of wil je gewoon het schaatsplezier ervaren? Vanaf komend seizoen gaat Gewest Drenthe/Groningen samen met de Sven Kramer Academy het jeugdschaatsen op de zaterdagochtend organiseren.  

De ultieme droom van de Sven Kramer Academy is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. Door nu de handen ineen te slaan met Gewest Drenthe/Groningen hopen we nog meer kinderen te enthousiasmeren voor de schaatssport. De lessen worden georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4 t/m 13 jaar) en zullen verzorgd worden in Sportcentrum Kardinge in Groningen. Tijdens de lessen is de 400m baan uitsluitend voor het jeugdschaatsen beschikbaar.

    frameschaatsen
In het unieke lesprogramma staat plezier centraal en leggen we de basis voor een goede schaatstechniek. Iedere week staat er een ander thema centraal tijdens de lessen die worden gegeven door onze enthousiaste trainers.
 
De kinderen zullen in verschillende niveaugroepen worden verdeeld. We zullen werken met helmcaps in verschillende kleuren die duiden op het niveau, zodat de groepjes duidelijk zijn voor de kinderen en trainers. 

Tijdens de lessen zullen we verschillende thema’s behandelen en komen er oefeningen langskomen zoals:

  • Vallen en opstaan
  • Recht op de schaatsen staan
  • Schaatshouding
  • Afzetten bij het schaatsen
  • Remmen
  • Bochtjes rijden en eventueel overstappen (afhankelijk van het niveau)

 
De eerste les is op zaterdag 28 oktober 2023 en de laatste les is op zaterdag 17 februari 2024 (14 lessen totaal). De lessen worden gegeven van 8.30 uur - 9.15 uur of 9.15 uur tot 10.00 uur.

Het totale lespakket bestaat uit 14 lessen, waarin o.a. een toertocht en een echte (oefen)wedstrijd zijn opgenomen. De laatste les wordt ingevuld met het diplomaschaatsen, waarbij alle kinderen een schaatsdiploma ontvangen.

De Sven Kramer Academy Groningen geeft ook Frameschaatsles tijdens deze uren.
Kinderen met een fysieke beperking kunnen het ijs op in Groningen. Wij zijn in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Kardinge het Frameschaatsen gestart, zodat kinderen met een fysieke beperking de mogelijkheid hebben om te kunnen schaatsen.
 
Deze frameschaats lessen kunnen in overleg 45 of 90 min duren, waarbij het even pauze houden natuurlijk geen probleem is. Voor meer informatie zie "het groene kopje frameschaatsen"
Kennismaken en aanmelden voor deze lesuren kan per mail. U kunt uw vraag mailen naar: jeugdschaatsendrenthegroningen@gmail.com