Menu

Ons nieuwe logo!

We hebben een nieuw logo, hoe is deze tot stand gekomen en wat is de gedachte achter het nieuwe logo. Onderstaand de uitleg van de ontwerpster.

Groningen, 01-09-2020

Hallo schaatsliefhebbers,

Mijn naam is Sandra Jonge Poerink en ben eigenaar van ontwerpstudio Create ID in Zuidlaren. Ik ben grafisch ontwerper van o.a. visuele identiteiten en illustrator. Al vanaf de start van mijn studio heb ik een prettige samenwerking met Ronald Menges van Cow XL  Emmen en deze heeft ertoe geleid, dat ik de trotse ontwerper ben geworden van jullie visuele identiteiten! Na de presentatie van mijn ontwerpen, is mij gevraagd of ik verslag wilde doen over hoe deze tot stand zijn gekomen. Dat doe ik natuurlijk graag!

Allereerst is er een prettig kennismakingsgesprek geweest waarin de wensen en ambities van beide gewesten aan bod zijn gekomen. Naar aanleiding daarvan en een door de heren ingevulde vragenlijst ben ik onderzoek gaan doen naar andere gewesten en de algehele schaatswereld.

KNSB Groningen

Bij gewest Groningen heb ik de letter ‘G’ als uitgangspunt genomen in mijn ontwerp.

Het samenwerken was een belangrijk uitgangspunt. De ‘G’ heb ik in elkaar te laten haken in een ronding, wat staat voor samenwerking tussen de verschillende ijsverenigingen. Ze vormen gezamenlijk een grafische sneeuwvlok. Daarbij roept het de associatie op met ijs en sneeuw. De kleuren zijn gekozen op basis van de vlag van de provincie Groningen. Diezelfde (en tussenliggende) kleuren zijn gekoppeld aan de diverse onderdelen die gewest Groningen biedt. Zoals; marathon-, lange/kortebaan-, inline-, jeugdschaatsen etc. Kortom een fris, kleurrijk beeld wat op alle media helder toepasbaar is.

Ik hoop dat iedereen met dezelfde trots en blijdschap het ontwerp uitdraagt als ik de beide ontwerpen gemaakt heb. 

Create ID | Sandra Jonge Poerink