Marathon

Groningse dames beginnen warm te draaien in Deventer

Geplaatst: zondag 8 november 2015

Tijdens de KPNCUP 3 werden prima prestaties door onze gewestelijke rijders op het ijs neergelegd in Deventer.

Top-divisie Dames

Daniëlle Lissenberg-Bekkering wist na Janneke Ensing beslag te leggen op de tweede plaats wat toch een prestatie van formaat mag worden genoemd. Ook Britt Tjalma begint op stoom te komen en gleed als 17e over de finish na 70 ronden. De andere dames Mariet, Nynke en Astrid wisten zich na 64 ronden gereden te hebben te klasseren wat dit seizoen eigenlijk nog niet was gelukt.

Top-divisie Heren

Hier flitsten de gevestigde namen over de finish, 1. Jorrit Bergsma, 3. Ingmar Berga, 4. Evert Hoolwerf, 5. Bob de Vries. En wie was dan als tweede geëindigd? Ja zeker, de enkele straten van mijn adres wonende Robert Post die het aandurft het Jorrit Bergsma lastig te maken, sportief gezien dan, geweldig. Ook onze andere favorieten deden van zich spreken, Pim 14e, Johan 17e, Roelof 21e en Ronald 23e. Daarvan schuift vast nog wel iemand in het klassement hogerop. Het belooft een interessante competitie te worden.

Beloften-divisie

De categorie van de toekomst, helaas gaat het hier iets minder goed maar we zijn vol goede moed dat het hier ook crescendo zal gaan. Luuk loohuis was hier onze beste man op de 26e stek, op de hielen gevolgd door Jan Marten Verbree 30e, Robbert Mekelenkamp 37e en Dennis Wennemars die helaas vroegtijdig uit moest stappen.

Regio-Top Dames

Ook in deze categorie voor de toekomst is onze hoop gevestigd op aanstormend talent en dat die bij ons aanwezig is blijkt wel uit de uitslag; 3e Kirsten Joustra, 12e Vera Otten, 17e Andrea de Jong, 25e Nicole de Bruin die steeds beter gaat rijden en Carmen Kok, die zich helaas niet wist te klasseren.

Henk Pater