Marathon

Oosterhavenbokaal

Inschrijving seizoen 2017/2018

Leden/licentiehouders van een schaatsclub, aangesloten bij het Gewest Groningen of Drenthe, kunnen zich inschrijven voor de competitie. Men dient in het bezit te zijn van een baankaart voor gewestelijke trainingsuren. Niet leden en/of niet licentiehouders kunnen zich aanmelden voor eenmalige deelname met een daglicentie (maximaal 3x per seizoen).

Vraag je wedstrijdlicentie tijdig aan of verleng deze tijdig Mijn KNSB. Zorg dat je een geldige licentie hebt voordat de eerste wedstrijd verreden wordt. Voeg de marathon-discipline toe en indien mogelijk ook je transpondernummer.

Er kan worden ingeschreven middels voorinschrijving via de agenda van deze website tot en met maandagavond 23:59 uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd van de Oosterhavenbokaal. Op de wedstrijddag zelf kan niet meer worden ingeschreven. De na-inschrijving of éénmalige deelname kan ook tot en met 23:59 uur op de maandagavond voorafgaand aan de wedstrijd op woensdag.

  • Het inschrijfgeld bedraagt € 60,-. Dit bedrag bestaat uit inschrijfkosten en wedstrijdgelden. Dit houdt in dat er in tegenstelling tot voorgaande seizoenen na afloop van de competitie geen wedstrijdgelden meer via de verenigingen worden geïnd.
  • Inschrijving via het formulier in de agenda.
  • Op woensdag 11 oktober 2017 vanaf 17.30 uur is er beperkt gelegenheid in te schrijven in het jurysecretariaat.
  • Na 18 oktober 2017 worden er extra inschrijfkosten in rekening gebracht.

Eenmalige deelname

Ben je in het bezit van een wedstrijdlicentie maar niet van een baankaart voor de gewestelijke trainingsuren dan mag je maximaal 3x per seizoen een wedstrijd meerijden. Je wordt dan niet in het klassement opgenomen. Rijd je zonder transponder dan word je ook niet in de daguitslag opgenomen. Rijders zonder licentie mogen ook maximaal 3x per seizoen deelnemen aan een wedstrijd. Meer informatie over de wedstrijddaglicentie vind je hier.

Kosten

competitiedeelname tot 18 jaar vanaf 18 jaar
t/m 18 oktober 2017 € 30,00 € 60,00
na 18 oktober 2017 € 35,00 € 70,00
na 1 januari 2018 € 17,50 € 35,00

 

eenmalige deelname (max 3x) tot 18 jaar vanaf 18 jaar
wel licentie, wel baankaart €   5,00 €   7,50
wel licentie, geen baankaart €   7,50 € 10,00
geen licentie, geen baankaart € 10,00 € 12,50

Wijzigingen

Wil je veranderen van groep of heb je een ander transpondernummer? Graag zo spoedig mogelijk, maar ook uiterlijk op de maandagavond 23:59 uur voorafgaand aan de wedstrijd doorgeven aan de wedstrijdsecretaris per e-mail op marathon@knsbgroningen.nl.

Beennummers

Om je in de uitslag op te kunnen nemen is rijden met een goed bevestigd beennummer verplicht. Het beennummer ontvang je in bruikleen van de organisatie.

Transponders

Het is verplicht met een transponder te rijden. Deze is aan te schaffen via Mylaps.

-              Mylaps Prochip Flex: https://speedhiveshop.mylaps.com/active-sports.html

De transponder  is aan te schaffen met een abonnement voor een periode van 1, 2 of 5 jaar met verschillende prijzen per periode (staan op de site). Rijders die geen transponder hebben mogen wel rijden maar worden niet in de daguitslag en het klassement opgenomen.

Veiligheid

Het dragen van snijvaste handschoenen, enkelbescherming en scheenbeschermers is verplicht. De algehele helmplicht is door de KNSB ingevoerd, wat inhoudt dat er bij elke marathonwedstrijd met een ASTM F-1849 gecertificeerde helm dient te worden gereden.

Reglement

De wedstrijdreglementen sectie marathon art. 413 t/m 423 van de KNSB zijn van toepassing op de wedstrijden, in aanvulling hierop geldt het Gewestelijk Reglement. Door deel te nemen aan de wedstrijden verklaar je je hiermee akkoord.

Openingsavond

Op 11 oktober kan vanaf 18.15 uur getraind worden. Op 18 oktober wordt een testwedstrijd verreden. Deze wedstrijd geldt niet voor het klassement. Vanaf 25 oktober wordt voor de competitie geschaatst. De competitie bestaat dit jaar uit 12 wedstrijden.

Starttijden

Oktober t/m december        Januari t/m maart
18.15 uur: Groep 3                18.15 uur: Groep 2
18.45 uur: Groep 1                18.45 uur: Groep 3
19.15 uur: Groep 2                19.15 uur: Groep 1

Deelnemers

In onderstaande lijsten vind je een overzicht van deelnemers inclusief beennummers.

Slotavond

Het seizoen wordt 7 maart 2018 afgesloten. Door Schaatscentrum Oosterhaven worden bekers beschikbaar gesteld per groep en per categorie, bestaande uit tenminste 5 rijders. Deze bekers worden op de slotavond van het seizoen uitgereikt.

 

Sponsor