Marathon

Oosterhavenbokaal

Inschrijving seizoen 2017/2018

Leden/licentiehouders van een schaatsclub, aangesloten bij het Gewest Groningen of Drenthe, kunnen zich inschrijven voor de competitie. Men dient in het bezit te zijn van een baankaart voor gewestelijke trainingsuren. Niet leden en/of niet licentiehouders kunnen zich aanmelden voor eenmalige deelname met een daglicentie (maximaal 3x per seizoen).

Verleng tijdig je wedstrijdlicentie in Mijn KNSB, in ieder geval voordat de eerste wedstrijd verreden wordt. Voeg de marathon-discipline toe en indien mogelijk ook je transpondernummer.

Er kan worden ingeschreven middels voorinschrijving via de agenda van deze website tot en met maandagavond 23:59 uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd van de Oosterhavenbokaal. Op de wedstrijddag zelf kan niet meer worden ingeschreven. De na-inschrijving of éénmalige deelname kan ook tot en met 23:59 uur op de maandagavond voorafgaand aan de wedstrijd op woensdag.

  • Het inschrijfgeld bedraagt € 60,-. Dit bedrag bestaat uit inschrijfkosten en wedstrijdgelden. Dit houdt in dat er in tegenstelling tot voorgaande seizoenen na afloop van de competitie geen wedstrijdgelden meer via de verenigingen worden geïnd.
  • Inschrijving via het formulier in de agenda.
  • Op woensdag 11 en 18 oktober 2017 vanaf 17.30 uur is er beperkt gelegenheid in te schrijven in het jurysecretariaat.
  • Na 18 oktober 2017 worden er extra inschrijfkosten in rekening gebracht.

Kosten

competitiedeelname tot 18 jaar vanaf 18 jaar
t/m 18 oktober 2017 € 30,00 € 60,00
na 18 oktober 2017 € 35,00 € 70,00
na 1 januari 2018 € 17,50 € 35,00

 

eenmalige deelname (max 3x) tot 18 jaar vanaf 18 jaar
wel licentie, wel baankaart € 10,00 € 10,00
wel licentie, geen baankaart € 10,00 € 10,00
geen licentie, geen baankaart € 10,00 € 12,50

Wijzigingen in groep of transpondernummer graag zo spoedig mogelijk, maar ook uiterlijk op de maandagavond 23:59 uur voorafgaand aan de wedstrijd doorgeven aan de wedstrijdsecretaris per e-mail op marathon@knsbgroningen.nl.

Beennummers Er moet gereden worden met door de organisatie verstrekte beennummers. Aan nieuwe deelnemers worden beennummers in bruikleen verstrekt.

Transponders Het is verplicht met een transponder te rijden. Deze is aan te schaffen via Mylaps.

-              Mylaps Prochip Flex: https://speedhiveshop.mylaps.com/active-sports.html

De transponder  is aan te schaffen met een abonnement voor een periode van 1, 2 of 5 jaar met verschillende prijzen per periode (staan op de site). Rijders die geen transponder hebben mogen wel rijden maar worden niet in de daguitslag en het klassement opgenomen.

Veiligheid

Denk aan je eigen veiligheid. Het dragen van snijvaste handschoenen, enkelbescherming en scheenbeschermers is verplicht. De algehele helmplicht is door de KNSB ingevoerd, wat inhoudt dat er bij elke marathonwedstrijd met een ASTM F-1849 gecertificeerde helm dient te worden gereden.

Eenmalige deelname

Is men in het bezit van een licentie maar niet van een baankaart voor de gewestelijke trainingsuren dan mag men maximaal 3x per seizoen een wedstrijd van de OHB-competitie meerijden, kosten € 10,- per keer.  Men wordt dan niet in het klassement opgenomen. Rijdt men zonder transponder dan wordt men ook niet in de daguitslag opgenomen.

  • Rijders met licentie mogen 3x per seizoen deelnemen tegen betaling van € 10,-. per keer.
  • Rijders zonder licentie betalen € 7,50 voor de dag-licentie + € 5,- inschrijfgeld, dus € 12,50.
  • Rijders zonder licentie t/m 17 jaar € 5,- voor de licentie en € 5,- inschrijfgeld, dus € 10,-.
  • Zonder licentie mag men maximaal 3x per jaar deelnemen.

Openingsavond

Op 11 oktober kan vanaf 18.15 uur getraind worden. Op 18 oktober wordt een testwedstrijd verreden. Deze wedstrijd geldt niet voor het klassement.

Vanaf 25 oktober wordt voor de competitie geschaatst.

De definitieve wedstrijdkalender en starttijden per groep zijn nog niet vastgesteld.