Marathon

Pieter Huisman Jeugdmarathon

Informatie over seizoen 2017 / 2018 volgt binnenkort.

Jeugdmarathoncompetitie

De GTC Marathon Groningen organiseert in het seizoen 2016-2017 vier jeugdmarathonwedstrijden voor de pupillen G-F-E-D-C-B-A en voor de junioren C. Voor junioren B en A verloopt plaatsing voor het NK middels deelname aan de Oosterhavenbokaal, zie daarvoor dit bericht. Alle wedstrijden beginnen om 18:15 uur en worden gehouden op:
    
1e wedstrijd woensdag 2 november 2016
2e wedstrijd woensdag 23 november 2016
3e wedstrijd woensdag 21 december 2016
4e wedstrijd woensdag 11 januari 2017 (finale en jeugdbaankampioenschap)

Inschrijving en wedstrijdreglement

•    Inschrijvingen via de agenda op deze site, nieuwe inschrijvingen worden op de finaledag niet meer geaccepteerd.
•    Been- of rugnummers worden verstrekt bij de ingang van de 400 meter baan op de wedstrijddag.
•    Het eindklassement van elke categorie wordt opgemaakt aan de hand van de drie best behaalde resultaten over alle wedstrijden, waarbij in ieder geval op de finaledag dient te worden deelgenomen.
•    Bij gelijk eindigen van 2 of meer deelnemers in de eindstand, is de uitslag van de laatste wedstrijd beslissend.
•    Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een KNSB wedstrijdlicentie en een baankaart/trainingskaart van het Gewest Groningen.
•    Verder is van toepassing het Marathonreglement van de KNSB.
•    Het dragen van een ASTM F-1849 gecertificeerde helm, kleding met lange mouwen en broekspijpen is verplicht.
•    Het gebruik van snijvaste handschoenen, beenbeschermers en enkelbescherming is verplicht.
•    De schaatsbuizen moeten gesloten zijn en de bladeinden moeten zijn afgerond met een straal van 10 mm (€ 0,10 munt).

NK-Jeugdmarathonwedstrijden

Voor de pupillen A en B vindt de selectie plaats voor de landelijke finalewedstrijd aan de hand van de 3 best verreden wedstrijden. Voor Junioren C vindt tevens de selectie plaats voor de NK-Marathons aan de hand van de 3 best verreden wedstrijden.

Voor de Junioren A en B vindt de selectie voor het NK plaats aan de hand van de 3 verreden wedstrijden in de Oosterhavenbokaalcompetitie op 30 november, 14 december 2016 en 4 januari 2017.

Er wordt een apart klassement opgemaakt voor rijders uit Gewest Groningen en rijders uit Gewest Drenthe. Zowel Gewest Groningen als Drenthe vaardigen dus rijders af.

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de toewijzing door het Bondsbureau van de KNSB. De GTC Marathon Groningen behoudt zich echter het recht voor om de laatste toegewezen plek per categorie bij de junioren als aanwijsplek te beschouwen. Hier zal echter bij hoge uitzondering gebruik van worden gemaakt.

De NK-Jeugdmarathonwedstrijden en de landelijke finalewedstrijden vinden plaats op zaterdag 11 februari 2017 in Den Haag.

Sponsor