Marathon

Zondag a.s. Regio Noord/Oost Marathon in Kardinge!

Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Vooruitblik Regio Noord/Oost Marathon-competitiewedstrijd nr.6 op zondag 13 december a.s. in Kardinge.

Om 17.30 uur starten de Masters 1 voor hun wedstrijd over 60 ronden. Zal onze Nederlandse Kampioen Arjan Elferink zijn 1e plaats weten te versterken en zullen Jo Huitzing (4e), Albert Bakker (7e), Rudi Groenendal (8e) op kunnen klimmen in het klassement? Ook Erik Groenendal (13e) zal zich bij de eerste 10 in het klassement willen scharen. Voor deze categorie is het de laatste kans om zich te klasseren voor het Nederlands Kampioenschap op kunstijs en op natuurijs.

Om 18.20 uur klinkt het startschot voor de Masters 2, zij rijden 45 ronden. Hier is onze troef Jan de Groot die momenteel de 3e plek bezet in het tussenklassement. Gaan we iets verder naar beneden, dan komen we namen tegen als Jannes Kadijk, Sjoerd Fransbergen, Adriaan Verbree, Sjoerd Westerling, Frens Hoving, Arie Jan de Jong, Frits Riemersma en Dirk Keekstra. Stuk voor stuk mannen die de wedstrijd kunnen maken.

Om 19.05 uur is de beurt aan de Dames, zij rijden 50 ronden. Vanuit deze categorie kan er gepromoveerd worden naar de landelijke dames. Vera Otten maakt hiervoor een hele goede kans met haar 2e plek in het klassement. Jolanda Langeland bezet de 8e plek en talenten als Andrea de Jong (10e), Inge Stoter, Nicole Bruin, Esther Veldman drukken uitdrukkelijk hun stempel op de wedstrijden.

Dan om 19.55 de Heren C1 over 60 ronden. Ook vanuit deze categorie is promotie mogelijk naar de landelijke beloften competitie. Hier hebben wij meerdere ijzers in het vuur, de concurrentie is de laatste jaren bij ons nog nooit zo groot geweest. Maikel van Putten staat er met zijn tweede plek wel heel goed voor, maar ook Jeroen Sienot (5e),  Erik van der Worp (9e), Klaas van der Wal (16e), Michael Groot (17e) en Floran Bathoorn (18e) maken nog gerede kans en zullen zondagavond beslist hun beste beentje voorzetten.

Tenslotte om 20.45 uur de Heren C2 over 45 ronden. De eerste 3 best geklasseerden uit deze categorie promoveren naar de C1. De rijders uit ons gewest staan zich te verdringen om bij de eerste 3 te komen. Coen Stellinga (3e), Daan Koning (4e), Rienk Wiersma (5e), Pieter Faber (6e) en ook nog Bart Mol (9e) zullen het elkaar sportief gezien zondagavond weleens erg lastig kunnen maken.

U kunt het zelf allemaal aanschouwen en onze rijders steunen met Uw aanmoedigingen, tot zondag?