Marathon

Uitslagen eerste Oosterhavenbokaal

Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

De uitslagen van de eerste wedstrijd voor de Oosterhavenbokaal staan online.

Ze worden nog niet direct in het uitslagenoverzicht getoond, maar zijn al wel te zien via de agenda.

De uitslagen zijn nog wel per groep en categorie beschikbaar, maar staan anders dan voorgaande jaren in hetzelfde document als de groepsuitslag. De daguitslag en het tussenklassement per categorie is op pagina 5/6 en verder van de uitslagen per groep te vinden in onderstaande volgorde:

groep 1: LCM, AB, D, C1, M1
groep 2: DCM, D, C2, M2
groep 3: DMO, D, M3, C3

Daarvoor staan de groepsdaguitslag, transponderuitslag, premie-uitslagen, groepstussenklassement en het lege transponderoverzicht.

Een kort verslag van de eerste wedstrijd vind je hieronder:

Woensdagavond 21 oktober j.l. was de openingswedstrijd van de Oosterhavenbokaal-competite 2015/2016 in Kardinge. Ruim 125 personen hadden zich voor deze competitie ingeschreven en de verwachtingen waren hoog gespannen, hoe zou men er voor staan na al die trainingsinspanningen van de afgelopen zomer.

Bij groep 1 kwamen 43 personen aan de start incl. de rijders van de commerciële ploegen Man&Mach en CRV-Interfarms. Dertien rijders kwamen op een ronde voorsprong, 12 uit de landelijke competitie en 1 C1-rijder, Maikel van Putten, die knap als elfde finishte na 45 ronden. Eerste werd Sjoerd den Hertog, 2e Robert Bovenhuis en 3e Johan Knol. Als eerste dame werd genoteerd “Good Old”  Daniëlle Lissenberg – Bekkering  op een 17e plaats en als eerste master ging Rudi Groenendal over de finishlijn met een 19e plek. Dat het hard ging blijkt wel uit de snelste ronde gereden door Johan Knol met 26.791 seconden.

Bij groep 2 vertrokken 37 rijders voor hun 40 ronden.  Hier kwamen 5 rijders op 1 ronde voorsprong met Coen Stellinga op zo’n 100 meter alleen vooruit. Coen wist knap zijn achtervolgers op afstand te houden en ging dan ook als eerste over de eindstreek gevolgd door respectievelijk Peter Langeland, Jan de Groot, Pieter Faber en de leeg gereden Sander Huitema. Jan de Groot was de eerste master en Esther Veldman was de eerste dame in dit gezelschap.

Groep 3  tenslotte kan nog wel wat aanwas gebruiken, 21 rijders bonden in deze groep de sportieve strijd met elkaar aan. Jos Beukeboom bereikte als 1e na 35 ronden de finish, gevolgd door Johan Dijck en Ton Westerhout. Eerste dame van deze categorie werd Linda Kruijer.

 De GTC ziet terug op een geslaagd wedstrijd-verloop en verwacht een interessante competitie dit seizoen.