Marathon

Regio Noord/Oost wedstrijd in Enschede

Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Zo op het eind van het seizoen en met nog twee wedstrijden te gaan, een kort verslag van de wedstrijd van afgelopen zondag door Henk Pater.

Bij de C1 komen we pas op de 11e plek Erik van der Worp uit ons gewest tegen.  Hieruit zou je af kunnen leiden dat onze jongens zich niet hebben laten zien, doch kijk je verder dan zie je dat Guido van Gelder de leidersprijs in de wacht heeft gesleept en ook nog eens 3 punten van de klassementsprints  veroverde. De andere heren verdienden ook punten in de eindrangschikking. Maikel van Putten staat 4e in het tussenklassement met uitzicht op brons, doch heeft 2 achtervolgers op de huid zitten.

C2 was een Gronings onderonsje, Daan Koning uit Midwolda ging zegevierend over de finishlijn gevolgd door Coen Stellinga. Rienk Wiersma kon helaas als derde Friesche/Groninger of is het Groninger/Friesch het podium niet completeren en finishte als 4e. Het strijdlustigst was misschien wel Ian Bos die er met de leidersprijs vandoor ging terwijl Coen Stellinga, Bart Mol en Daan Koning ook nog eens punten in de klassementsprints vergaarden. Coen, Daan en Rienk staan resp. 3, 4 en 5 in het tussenklassement. Pieter Faber 7 en Bart Mol 9, volgen op gepaste afstand.

Bij de dames won de kersverse NK Jeugdkampioene Marijke Groenewoud uit Hattum. Onze Vera Otten werd 3e. Zij veroverde tevens 4 punten in de tussensprints, Andrea de Jong vergaarde hierbij 2 punten en Esther Veldman grabbelde ook nog een puntje mee.

Bij de Masters 1 rijdt de Nederlandse kampioen Arjan Elferink alles aan gort. Als enige nam hij een ronde voorsprong en eiste zodoende de dagzege voor zich op. Ook in alle klassementsprints kwam er niemand anders aan te pas en de leidersprijs was ook van zijn gading. Albert Bakker 6e en Erik Groenendal 8 e wisten nog enigszins te volgen terwijl Jo Huitzing nog een puntje van de tussensprints meepikte. Arjan heroverde na het missen van een paar wedstrijden weer de 1e plek in het tussenklassement, waar Albert zich opmaakt voor de bronzen plak en Jo en Erik resp. als 8e en 10e  staan geklasseerd.

Bij de Masters 2 tenslotte waren we slechts met 3 rijders vertegenwoordigd met als best geklasseerde Jan de Groot die in deze wedstrijd vierde werd en de derde plek in het tussenklassement bezet. Jannes Kadijk eindigde als 11e en Sjoerd Fransbergen als 22e. Zij bezetten in het tussenklassement de 18e en de 29e plek.

In de volgende 2 wedstrijden, 14 februari in Leeuwarden en de finalewedstrijd in Heerenveen zondag 22 febr.? zal wel de 21e zijn, zal blijken wie nog troeven achter de hand heeft.