Marathon

Onze gewestelijke rijders en rijdsters bevestigen vorm in Assen

Geplaatst: maandag 9 november 2015

Tijdens de 3e Regio Noord/Oost Marathonwedstrijd in Assen werd maar weer eens bevestigd dat in elke categorie terdege rekening gehouden dient te worden met onze gewestelijke rijders.

Bij de C1 kwamen 2 rijders op een ronde voorsprong waaronder onze eigen Floran Bathoorn. Helaas moest hij het in de sprint afleggen tegen zijn opponent maar werd toch heel verdienstelijk tweede. Klaas v.d. Wal claimde plek 5 en Jeroen Sienot wist zich ook nog op de 10e plek te nestelen.  In deze categorie dient zich elke wedstrijd weer een nieuwe “grootheid” aan wat het geheel wel erg interessant maakt.

Bij de categorie C2 één rijder op een ronde voorsprong, maar Coen Stellinga wist de sprint van het peloton te winnen wat hem de 2e plaats opleverde met in zijn kielzog Pieter Faber als 4e en Rienk Wiersma als 5e. Goed te zien dat onze jeugdige rijders zich vooraan manifesteren en strijden voor promotie.

De dames-categorie verloopt ook verrassend, de sterkste rijdster voor ons is daar momenteel Vera Otten en zij eindigde gisteravond als derde, gevolgd door Jolanda Langeland op de 4e stek wat allebei wel een beetje in de lijn der verwachting lag, echter zeer verrassend kwam uit de bus de elfde plaats van Nicole Bruin die hiermede aangeeft ook een duit in het zakje te willen doen, heel knap.  Zij werd gevolgd door Andrea de Jong die als 12e eindigde.

De Masters 1 geeft altijd veel strijd, de heren zitten nog vol energie en dat levert altijd mooie wedstrijden op. Zes rijders wisten een ronde voorsprong te nemen waarvan 3 Grunnegers. Helaas moesten zij het in de eindsprint afleggen tegen hun opponenten.  Albert Bakker deed nog een sprong op het podium voor de 3e plaats, Jan Mein eindigde als 5e, Edwin Mellema werd 6e en Arjan Elferink won de sprint van het peloton en kwam als 7e over de meet.

Bij de Masters 2 steekt Jan de Groot met kop en schouders boven zijn gewestelijke kompanen uit. Jan ging als 5e over de finish en bezet nu de tweede plek in het tussenklassement.  Hij werd gisteravond op afstand gevolgd door Frens Hoving 35e, Sjoerd Fransbergen 36e en Jannes Kadijk op de 37e plaats.

Henk Pater