Marathon

Inschrijving Jeugdmarathon

Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Vanaf nu staat de inschrijving voor de jeugdmarathoncompetitie open.

Woensdag 2 november a.s. is het weer zover, dan wordt de eerste wedstrijd van deze competitie over 4 wedstrijden verreden.

Er wordt een gemeenschappelijke competitie van beide gewesten gehouden. De vier jeugdmarathonwedstrijden zijn voor de pupillen G-F-E-D-C-B-A en voor de junioren C. Voor junioren B en A verloopt plaatsing voor het NK middels deelname aan de Oosterhavenbokaal, zie daarvoor dit bericht.

In tegenstelling tot wat eerder in het marathon-infoboekje is vermeld, is deelname dit jaar helaas niet meer gratis. Door teruggelopen inkomsten en gestopte subsidies vragen we een bijdrage van € 7,50 voor de hele competitie.

Verder zijn er nog diverse andere wijzigingen waar jullie op moeten letten t.w.;

  1. Inschrijving verloopt digitaal via deze link. Online inschrijving kan t/m 31 oktober 23.59 uur.
  2. Wij vragen voor deelname aan de competitie een totaalbedrag van € 7,50 welke we via een éénmalige machtiging gaan incasseren. Deze machtiging staat onderaan het inschrijfformulier welke je volledig dient in te vullen met het IBAN-rekeningnummer.
  3. De finaledag op 11 januari 2017 geldt tevens als baankampioenschap.
  4. Junioren A en B maken geen deel meer uit van deze competitie, zij kunnen selectiewedstrijden rijden tijdens 3 Oosterhavenbokaalwedstrijden.
  5. Je bent verplicht een volgens het KNSB wedstrijdreglement ASTM gecertificeerde helm te dragen en te voldoen aan de overige veiligheidseisen  zoals snijvaste handschoenen, enkelbescherming,  scheenbeschermers en aan de achterkant afgeronde schaatshoeken volgens voorschrift.
  6. Aantal wedstrijdronden pupillen blijft hetzelfde. Meisjes junioren C rijden 15 ronden (was 10 ronden) en jongens junioren C rijden 25 ronden (was 12 ronden).

De wedstrijddagen zijn: 2 november, 23 november, 21 december 2016 en de finaledag/baankampioenschap op 11 januari 2017.

NK-Jeugdmarathonwedstrijden

Voor de pupillen A en B vindt de selectie plaats voor de landelijke finalewedstrijd aan de hand van de 3 best verreden wedstrijden. Voor Junioren C vindt tevens de selectie plaats voor de NK-Marathons aan de hand van de 3 best verreden wedstrijden.

Voor de Junioren A en B vindt de selectie voor het NK plaats aan de hand van de 3 verreden wedstrijden in de Oosterhavenbokaalcompetitie op 30 november, 14 december 2016 en 4 januari 2017.

Er wordt een apart klassement opgemaakt voor rijders uit Gewest Groningen en rijders uit Gewest Drenthe. Zowel Gewest Groningen als Drenthe vaardigen dus rijders af.

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de toewijzing door het Bondsbureau van de KNSB. De GTC Marathon Groningen behoudt zich echter het recht voor om de laatste toegewezen plek per categorie bij de junioren als aanwijsplek te beschouwen. Hier zal echter bij hoge uitzondering gebruik van worden gemaakt.

De NK-Jeugdmarathonwedstrijden en de landelijke finalewedstrijden vinden plaats op zaterdag 11 februari 2017 in Den Haag.

Alvast veel plezier gewenst!

 

Met vriendelijke groet,

GTC Marathonschaatsen Groningen