Marathon

Goede resultaten in Regio Noord/Oost Marathon

Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Na de 2e Regio Noord/Oost Competitiewedstrijd in Deventer gisteravond, beginnen de onderlinge verhoudingen zich enigszins af te tekenen.

Was in de categorie C1 Hendrik Poelstra uit Hallum vorige week in Kardinge nog oppermachtig door in zijn eentje 2 ronden voorsprong op het peloton te pakken, in Deventer moest hij zijn meerdere erkennen in Maikel van Putten uit Groningen en ook Jeroen Sienot uit Wehe den Hoorn liet zich weer voorin zien en eindigde als 4e en bezet daardoor in het tussenklassement de 3e plaats terwijl Maikel op plaats 4 is gekomen.

De categorie C2 lijkt een Groninger aangelegenheid te worden, Daan Koning finishte als eerste met Coen Stellinga in zijn kielzog, Rienk Wiersma, Bart Mol, Pieter Faber en Jan Achterberg in zijn 1e wedstrijd eindigden respectievelijk als 4e, 6e, 9e en 10e. In het tussenklassement bezet Coen Stellinga nu de tweede plek, Rienk Wiersma de derde en Daan Koning de vierde.

Bij de Dames wisten Rixt Meijer uit Heerenveen en Vera Otten uit Groningen op een ronde voorsprong van het peloton te komen. Uiteindelijk kon Vera het niet bolwerken tegen Rixt en werd zeer verdienstelijk tweede. Deze plek bezet ze ook in het tussenklassement terwijl in dit klassement Andrea de Jong als 7e staat, Inge Stoter 11e en Jolanda Langeland 13e.

Arjan Elferink liet in zijn eerste wedstrijd dit seizoen direct zien wie de Nederlandse Kampioen is in de categorie Masters 1 en pakte gelijk ook maar eens 2 ronden voorsprong op het peloton. Een groep van negen achtervolgers zagen kans 1 ronde op het peloton te pakken met uit ons gewest: Jo Huizing 3e, Jan Mein 7e, Jacob Drenth 9e en Erik Groenendal 10e. In het tussenklassement staat Jo Huitzing op een derde stek,  Erik Groenendal zesde,  Arjan Elferink zevende,  Jan Mein achtste en Rudi Groenendal  negende.

In de grootste categorie de Masters 2, weet alleen Jan de Groot uit ons gewest zich staande te houden en ging als 3e over de eindstreep. Jan bezet hierdoor de 2e plaats in het tussenklassement. Ook Sjoerd Fransbergen wist nog een 3-tal punten bij elkaar te sprokkelen door als 28e te eindigen.

Over het algemeen uitstekende uitslagen van onze rijders en rijdsters, wat goede hoop geeft voor het verloop van deze competitie.