Marathon

Finale Oosterhavenbokaal

Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Komende woensdag is de finale van de Oosterhavenbokaal, de laatste wedstrijd van onze baancompetitie.

Over het algemeen hebben we leuke groepen en fijne wedstrijden gehad en er werd met volle inzet gestreden om de punten. In groep 1 bij de dames maken Jolanda Langeland en Daniëlle Lissenberg-Bekkering onderling uit bij wie de grote beker op de “bozzem” komt te staan. De andere 5 dames kunnen theoretisch nog aanspraak op de kleinste beker maken. Bij de C1 heeft Maikel van Putten de buit al binnen, Guido van Gelder, Jeroen Sienot en Michael Groot gaan onderling uitmaken wie op plek 2 en 3 eindigen. Arjan Elferink en Jo Huitzing komen beiden voor plek 1 bij de Masters 1 in aanmerking terwijl Jacob Drenth, Sjouke Hellinga en Albert Bakker ook nog het podium kunnen betreden. Het klassement van de landelijk A + B rijders tenslotte wordt aangevoerd door Johan Knol, gevolgd door Ronald Kruijer en Daan Besteman. De leidersprijs staat nog helemaal open, er is 1 rijder die 2x heeft gewonnen dus de winnaar morgen van de leidersprijs kan de doorslag geven.

Bij C2 in groep 2 gaat de eindstrijd tussen Peter Langeland en Pieter Faber, terwijl Ian Bos en Coen Stellinga uit gaan maken wie het brons in de wacht sleept. Helaas zijn er bij de dames in deze groep geen prijzen te behalen wegens te weinig deelname, een aantal van minimaal 5 is vereist. De Masters 2 geeft nog een titanenstrijd te zien tussen Peter Buurma en Jan de Groot terwijl Harry Doesburg en Jan Franssens zich opmaken voor plaats 3. In de race voor de leidersprijs in deze groep zijn Coen Stellinga en Ian Bos, dat kan nog een interessant gevecht worden.

De uitslag van de leidersprijs bij groep 3 stond allang bekend, de rijders uit deze groep hebben de gehele competitie tegen de wapperende manen met haarband van deze man aan moeten kijken, zijn initialen zijn K.S. Bij de C3 rijders gaan Femme Haakma en Dirk van der Meer nog een robbertje met elkaar stoeien voor het goud, terwijl Frederik Boersma en Siebrand Veenstra dat zullen gaan doen om het brons. De dames zullen wel als uitslag kennen Linda, Thessa en Andrea. Bij de Masters 3 denkt Teade Wiersma de eindoverwinning al op zak te hebben, doch het gerucht gaat dat Johan Dijck, Ton Westerhout, Jos Beukeboom en zelfs Klaas Sminia daar anders over denken en hier een stokje voor willen gaan steken.(Jury, opgelet!) Ook Gerard Numan, Sjoerd Fransbergen en zelfs Albert Geertsema gaan zich nog in de strijd mengen om een podiumplaats.

Na afloop van de wedstrijden is er dus een rijdersbijeenkomst in zaal 3 van Kardinge en op woensdag 9 maart houden wij de traditionele spekrijderij met deze keer na de prijsuitreiking een muzikaal optreden van een bij ons allen bekende artiest, zowel muzikaal als op de schaats! We maken er een gezellige avond van dus komt allen.

Namens de GTC Marathonschaatsen Groningen,

Henk Pater