Marathon

Eerste KPN Marathon Cup in Amsterdam verreden

Geplaatst: zondag 25 oktober 2015

Voor hetzelfde geld had daar kunnen staan: Eerste KPN Marathon Cupwedstrijd in IJsstadion Kardinge te Groningen.

Want wegens problemen met de vriesinstallaties van de Jaap Edenbaan stond Kardinge op de nominatie om deze wedstrijd binnen te halen.

De GTC Marathonschaatsen Groningen stond in de startblokken om e.e.a. in goede banen te leiden.   Niet dat we de Amsterdammers het niet gunnen, maar wat was het mooi geweest als wij nu eens de primeur hadden gehad.

In Studio Sport was een kleine reportage wat aantrekkelijke en spannende wedstrijden gaf te zien en hoopvolle verwachtingen voor dit seizoen doet scheppen. De rijders en rijdsters uit ons gewest leverden wisselende prestaties, enkelen melden zich aan de top of zaten ongeveer op hetzelfde niveau als het vorig seizoen maar helaas ook in de onderste regionen was ons gewest vertegenwoordigd.

Bij de Top-divisie Dames konden 3 van onze dames zich nestelen in het peloton doch zij kwamen in de eindfase net tekort. 10e Werd Sharon Hendriks, 13e Daniëlle Lissenberg-Bekkering en 25e Britt Tjalma. De drie andere dames moesten helaas halverwege uitstappen en kunnen alleen maar hopen dat het de volgende wedstrijd beter gaat.

Bij de Top-divisie Heren waren er 2 rijders met 2 ronden voorsprong en 18 rijders met 1 ronde voorsprong op het peloton. In de 2e groep zat Robert Post die als 7e eindigde en daarmee aangaf dat men wederom rekening met hem moet gaan houden.  Johan Knol lijkt ook weer op de weg terug met een 24e plaats. Roelof Koops en Pim Cazemier toonden ook vormbehoud echter de andere 4 rijders uit ons gewest hadden kennelijk een off-day.

Bij de Beloften tenslotte deed Sjoerd den Hertog van zich spreken door als tweede te finishen. Ook Luuk Loohuis (34e) en Robbert Mekelenkamp (47e) wisten zich in het peloton te handhaven, helaas moesten de andere 2 Groninger rijders vroegtijdig opgeven.

Zo’n eerste wedstrijd geeft een kleine indicatie naar het verloop van het seizoen, echter deze wedstrijd werd gereden op een buitenbaan en dat is toch altijd weer anders dan dat je binnen schaatst.

We zijn benieuwd hoe de competitie zich zal gaan ontwikkelen.