Langebaan

Wie winnen de Competitie Gewest Groningen en Drenthe?

Geplaatst: woensdag 24 januari 2018

Dit seizoen organiseren we voor het eerst een competitie van 5 klassewedstrijden waarin elke 500, 1000 en 1500m punten te verdienen zijn. De tussenstand na 3 afstanden vind je onder de uitslag van de klassewedstrijd van 21 januari. Na de finalewedstrijd op 3 maart weten we welke dames en heren in diverse categorie├źn de winnaars zijn. Deze competitie vervangt dit seizoen de baankampioenschappen.

Tussenstand

We doen dit seizoen de eerste ervaring op met deze competitie. Het doel is om de deelname aan de wedstrijden te stimuleren.

De wedstrijd van 18 februari is geannuleerd en is vervangen door de wedstrijd op 3 maart. Daarmee is ook de finalewedstrijd verplaatst. 

Na elke wedstrijd maken we (handmatig) een puntentelling voor de tussenstand. Ook als een categorie maar 1 deelnemer heeft. Na de laatste wedstrijd stellen we vast welke categorieen groot genoeg zijn om de kampioenen te huldigen. 

We hebben gemerkt dat veel schaatsers er hard voor werken om punten te verzamelen en dat is mooi! We zijn benieuwd naar ervaringen en suggesties voor verbetering!