Shorttrack

NK kwalificatie afgerond.

Geplaatst: zondag 12 februari 2017

Na een zinderende wedstrijddag in onze eigen arena waar STG weer heeft laten zien dat zij met hun geweldige vrijwilligers en top wedstrijd kunnen neer zetten mogen we nu voorlopig even uitrusten. De rijders daarentegen zullen nog even moeten laten zien wat ze waard zijn.

Voor de ene rijder een overwinning voor de ander een mega teleurstelling. In de heats van de 1000 meters viel Esmee Jager in de 4de ronde, met haar voet richting kussens gleed ze richting pijn en ellende, daarbij is haar enkel zowel aan de binnen als buiten kant gebroken.STG wenst Esmee heel veel sterkte met het herstel. Maar zoals het leven, gingen ook de de ritten weer door voor de rest van STG en Nederland. Het was de finale, dus het eindresultaat is belangrijk.Voor de STG rijders die meededen waren de ritten van de junioren B Jorn en Niek het spannends, gingen zij zich plaatsen voor het NK!! de dames C zaten er eigenlijk al bij en ook jenning die voor een C doorging was het al kat in het bakkie. Jenning stond als enige STG er dit jaar op het podium hij is 3de in het algemeen klassement geworden. We wachten nog een foto dus wie heeft er een? De rest van de rijders heeft zich prima staande weten te houden en zowel de Yara als Claudia stonden gisteren in de A finale van de D divisie waar ze als 3 en 4de eindigde.De stand na 6 wedstrijden is als volgt; Jun. C dames; 6 Roos, 7 Esmee, 9 Yara, 10 Claudia, Jun C heren; 3 Jenning en Bas met 2 wedstrijden op de 38ste plek, (gelukkig staat hij alweer op het ijs en traint hij lekker mee)Heren B 15 Jorn, 19 Niek en 20 Bram, goede hoop dat ze alle 3 mee mogen naar het NK. Iris die bij de A junioren de eerste 2 wedstrijden heeft meegedaan staat toch nog op plek 7. op de foto is Niek te zien.

http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=2048 uitslag van de finale in groningen.

http://www.shorttrackonline.info/rankings.php?list=DC&year=2016&type=KC&gender=0  het algemeen klassement  na 6 wedstrijden is hier te vinden voor alle catagorieen

.https://knsb.nl/wp-content/uploads/sites/98/2013/09/Shorttrack-Communique-03-Nederlands-Kampioenschap-Junioren.pdf regels voor de plaatsing van het NK junioren.