Langebaan

Veelgestelde vragen

(Frequently Asked Questions) Hier staan de meest gestelde vragen van aanmelden voor een wedstrijd tot de uitslagen.

Frequently Asked Questions over wedstrijddeelnames 2019 - 2020

(laatste wijziging: 23 oktober 2019)

Wanneer mag ik deelnemen aan een wedstrijd?

Als je een Wedstrijdlicentie hebt van het Gewest Groningen of Drenthe met Baankaart.
Heb je een licentie van een ander gewest, dan ben je een gastrijder. Gastrijders kunnen zich aanmelden vanaf de dinsdag voorafgaande aan de wedstrijddag. Zie deze website 

Hoe kan ik zien wanneer er wedstrijden zijn?

Op de site inschrijven.schaatsen.nl vind je de volledige activiteitenkalender. Hierop staan alle wedstrijden van de Langebaan zover bekend.

Hoe kan ik me opgeven voor een wedstrijd?

Licentiehouders kunnen zich aanmelden op deze website via menu: Langebaanagenda, wedstrijd kiezen - opgave wedstrijd of op inschrijven.schaatsen.nl. Licentiehouders die beschikken over een baankaart kunnen zich aanmelden als gewestelijke rijder en licentiehouders zonder baankaart als gastrijder. Zie verder deze site

Hoe kan ik zien dat mijn aanmelding gelukt is?

Je kan (en moet) in eerste instantie controleren of je opgave geslaagd is door in het beginscherm van het opgaveformulier te kijken of de wedstrijd nu in het lijstje staat van wedstrijden waarvoor je je hebt opgegeven. Daarnaast kan je via de link -wedstrijdkalender- kijken of je naam op de lijst staat. Is dat niet het geval, geef je dan opnieuw op! Het is je eigen verantwoordelijkheid om te controleren of je opgave gelukt is.

Ik wil me toch afmelden, hoe moet dat? 

 

Afmelden kan, zolang de wedstrijd open staat, via inschrijven.schaatsen.nl. Als de wedstrijd gesloten is, kan tot 12.00 uur op de dag van de wedstrijdeen mail gestuurd worden aan afmelden@KNSBgroningen.nl. AUB  naam, wedstrijdnummer, categorie en reden vermelden. Door tijdig af te melden voorkom je dat je tegenstander alleen moet rijden en meer schaatsers kunnen deelnemen. Alleen als je tijdig heeft afgemeld, kan het inschrijfgeld worden teruggevraagd. Stuur hiervoor een mail aan de penningmeester van het gewest. Hierin moet vermeld zijn: de naam van de schaatser, datum en tijd wedstrijd, het bedrag en rekeningnummer en naam waarop het bedrag moet worden overgemaakt.

Afmelden tijdens de wedstrijd kan alleen​ bij de scheidsrechter (niet in het jurysecretariaat). De naam van de scheidsrechter wordt voor aanvang van de wedstrijd omgeroepen.

Ik ben vergeten me op te geven, kan dat nog op de baan?

Opgeven op de baan is niet mogelijk. We hebben de wedstrijd dan al helemaal klaar en geloot en om op tijd te beginnen en voor een goed verploop van de wedstrijd, kunnen we geen rijders meer toevoegen.

Ik wil me toch afmelden na 1 afstand geschaatst te hebben, hoe doe ik dat?

Afmelden tijdens de wedstrijd mag je alleen doen bij de scheidsrechter. Deze wordt voor de wedstrijd omgeroepen. Kan je hem of haar niet vinden, vraag dan aan een van de andere juryleden waar de scheidsrechter is. 

Hoe weet ik wanneer ik moet starten?

Vanaf een half uur voor de wedstrijd kan je op het jurysecretariaat een startlijst kopen. Deze kost 50 cent en daarop staat precies in welke rit je moet starten, tegen wie je moet rijden en welke kleur bandje je om je rechterarm moet doen. Het jurysecretariaat bereik je via de achterste trap. Ook is de startlijst te raadplegen via live.knsbgroningen.nl. Eventuele wijzigingen in de startlijst en de uitslagen zijn op deze mobiele website ook beschikbaar.

Ik wil liever tegen iemand anders rijden, mag dat?

De wedstrijd wordt altijd officieel geloot. We kunnen niet bepalen tegen wie je moet rijden. We kunnen daarom ook geen verzoeken voor een bepaalde tegenstander accepteren.

Mag ik tijdens de wedstrijd in het jurysecretariaat komen?

Nee. Tijdens de wedstrijd mogen alleen juryleden in deze ruimte komen. Rijders, trainers, ouders en andere personen hebben dan geen toegang. Reden is dat we de tijdwaarneming, het speaken en alle andere taken met betrekking tot de wedstrijd rustig willen laten verlopen. Tijdens de dweilpauzes staat de deur altijd open!

Ik heb mijn wedstrijd gereden, waar vind ik de uitslag?

De uitslag wordt op de gewestelijke site geplaatst. Dit kan je vinden door op de Langebaan pagina bij de kalender jouw wedstrijd aan te klikken. Ook op live.knsbgroningen.nl staan de uitslagen. Deze site is tijdens wedstrijden al te raadplegen.

Ik ben het niet eens met de uitslag, wat nu?

Als je het niet eens bent met de uitslag moet je dat direct bij de scheidsrechter melden na afloop van de wedstrijd en voordat de uitslag definitief is vastgesteld.

Ik wil ook een keer meehelpen als jurylid?

Om een wedstrijd mogelijk te maken zijn er veel juryleden nodig. Deze doen dit allemaal vrijwillig. Wil jij ook een keertje meehelpen zodat anderen hun wedstrijd kunnen rijden? Ook ouders, andere familieleden of vrienden zijn van harte welkom om te komen helpen! Meldt je dan aan bij een van de leden van de Technische Commissie.