Langebaan

Dit jaar weer een Teamsprint op 20-03-2019

Geplaatst: donderdag 21 februari 2019

Ook dit seizoen organiseren we weer een teamsprint wedstrijd op de laatste woensdag van het seizoen. De inschrijving staat inmiddels open, dus klaar om samen met trainingsgenoten, of gewoon een bij elkaar gescharreld groepje rijders, mee te doen? Maak er wat leuks van, lekker knallen.

Deze wedstrijd is georganiseerd schaatsers met KNSB wedstrijdlicentie. Schrijf je nu in via inschrijven.schaatsen.nl. Je kan je niet direct per team inschrijven. Alle teamleden moeten zich aanmelden met hun KNSB registratienummer. Stuur daarna een e-mail naar wc.langebaan@knsbgroningen.nl met de samenstellling van je team. Zo weten wij hoe we de teams in het systeem kunnen zetten. En verzin eventueel een leuke teamnaam. Heb je geen team, maar wil je wel meedoen, schrijf je dan individueel in via inschrijven.schaatsen.nl, en stuur een mail naar wc.langebaan@knsbgroningen.nl

Inschrijving sluit dinsdag avond voorafgaande aan de wedstrijd OF als het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Wedstrijdkosten:        € 2,50 per deelname

Net zoals bij de ploegenachtervolging bestaat een team uit drie schaatsers, anders dan bij de ploegenachtervolging finisht er maar één. Er worden drie rondes gereden en na elke ronde moet één schaatser de baan verlaten. Uiteindelijk wordt er een tijd neergezet als de derde schaatser de derde ronde heeft voltooid. De volgorde waarin de schaatsers rijden staat van tevoren vast en wordt aangegeven met de kleur van de armband (geen armband voor de eerste ronde, wit voor de tweede ronde, rood voor de laatste ronde).

Er wordt gestart en gefinisht halverwege een van de rechte einden, dus op de start- of finishlijn van de 1000 meter. Er kan gestart worden met twee teams tegelijk in de baan, hoewel bij de wereldbekerwedstrijd van december 2011 steeds maar één team tegelijk reed.

Het aantal heats dat gereden wordt hangt af van het aantal deelnemers.

Recreanten kunnen deelnemen als gastrijder met een daglicentie. Deze kost  € 7,50 en is aan te schaffen via inschrijven.schaatsen.nl tijdens de inschrijving.

Recreanten die lid zijn van een bij de KNSB aangesloten vereniging hebben recht op één gratis daglicentie per wedstrijdseizoen. Schrijf je op inschrijven.schaatsen.nl in met je actief lidmaatschap. Je registratienummer heb je per mail ontvangen en kun je eventueel bij je vereniging of wc.langebaan@knsbgroningen.nl opvragen.

Afmelden

Het afmelden voor een wedstrijd kan tot 12.00 uur op de dag van de wedstrijd via de link in de bevestigingsmail die je ontvangen hebt bij inschrijven. Lukt dit niet dan kan het ook via wc.langebaan@knsbgroningen.nl onder vermelding van naam, wedstrijdnummer, categorie en reden vermelden. 

Door tijdig af te melden voorkom je dat je tegenstander alleen moet rijden en meer schaatsers kunnen deelnemen. Alleen als men zich tijdig heeft afgemeld, kan het inschrijfgeld worden teruggevraagd. Stuur hiervoor een e-mail naar de wedstrijdcommissie wc.langebaan@knsbgroningen.nl met als onderwerp "terugvragen betaling deelnamegeld".

Onder vermelding van naam, datum en tijd wedstrijd, het betalingskenmerk, het rekeningnummer en de datum van betaling.

Het geld wordt gestort op het rekeningnummer waar het vandaan is gekomen. Afmelden tijdens de wedstrijd kan alleen​ bij de scheidsrechter (niet in het wedstrijdsecretariaat). De naam van de scheidsrechter staat op de startlijsten en wordt voor aanvang van de wedstrijd omgeroepen.

Het tijdschema en de startlijsten zijn 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd beschikbaar, deze wordt op verschillende manieren kenbaar gemaakt:

Online via: http://live.knsbgroningen.nl/ en/of http://live.schaatsen.nl 

Per trainer is 1 papieren exemplaar beschikbaar en verder op de deur van de kleedkamer en op verzoek, voor de wedstrijd, verkrijgbaar voor €1,50

Alle uitslagen worden gepubliceerd op www.knsbgroningen.nl en op www.schaatsen.nl