Langebaan

Bijna klaar voor de start?!?

Geplaatst: maandag 16 september 2019

Er wordt door een grote groep vrijwilligers weer hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen voor het nieuwe schaatsseizoen in alle disciplines die we in Groningen rijk zijn. Zo heeft Marathon de inschrijving voor de Oosterhavenbokaal van dit seizoen weer open staan, zijn vandaag de eerste tests gedaan met alles wat met scoreborden, tijdwaarneming en startschoten te maken heeft. En natuurlijk is en blijft het altijd weer een grote uitdaging om de wedstrijdkalender weer gereed te krijgen.

Zo is er uiteraard ook nagedacht over hoe we het komend seizoen de langebaan competitie vorm moeten geven. Hier heeft een enthousiaste groep schaatsers samen met de wedstrijdcommissie over nagedacht. Dit heeft geleid tot een aantal veranderingen ten opzichte van de voorgaande jaren.

Omdat het aantal wedstrijdrijders de afgelopen jaren is afgenomen is het aantal klassen terug gebracht naar 2 klassen om op deze manier wat meer competitie te krijgen. Uiteraard moeten daarom ook de limieten aangepast worden. Voor meer informatie over klassewedstrijden, de baancompetitie en de afstandskampioenschappen kun je verder op de site kijken onder wedstrijden.

De afgelopen jaren hebben we in de laatste woensdagen van het seizoen een kilometervreter georganiseerd voor mensen die graag lange afstanden willen rijden. Met name willen we rijders zo nu en dan de gelegenheid bieden om een 10 kilometer te rijden. Zodra de wedstrijdkalender definitief is zullen we hier nogmaals over communiceren.

Al enkele jaren hebben we helaas een afnemend aantal wedstrijd rijders. Dat vinden we als KNSB groningen natuurlijk bijzonder jammer, maar ook vanuit de rijders wordt deze zorg sterk uitgesproken. En het liefst rijden we natuurlijk onze wedstrijden met goed gevulde startlijsten.

Voor iedereen is er de gelegenheid om eens een wedstrijd te rijden. Wil je eens proeven aan de wedstrijdsport dan kan ook jij je aanmelden voor de wedstrijden. Kijk hoe je dat kan, klik dan even HIER