Menu

Sportity app voor Langebaanwedstrijden

Sinds een aantal jaren voeren we een actief beleid om het gebruik van papier tijdens wedstrijden terug te dringen. Dit onder andere door het aanbieden van websites waarop de voortgang van de wedstrijd (semi)live te volgen is. Eerst via m.knsbgroningen.nl, later via live.knsbgroningen.nl. Deze links zijn met de nieuwe site komen te vervallen, live.schaatsen.nl neemt deze rol nu volledig over.
 
Toch gaven we nog altijd startlijsten uit. Totdat de Covid-19 regels hun intrede deden waardoor we onder andere tegen een logistiek probleem aan lopen. De KNSB heeft dat ingezien en voor elke baan een aanbod gedaan om aan te haken bij de Sportity app. Deze app, voor een aantal mensen al geen onbekende meer, biedt ideale mogelijkheden voor het snel delen van wedstrijdinformatie.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen we daarin de voorlopige en definitieve tijdschema’s delen maar ook de startlijsten en uitslagen. De app is beschikbaar voor zowel Android als Apple gebruikers.
 
Voor trainers/coaches zorgen we nog wél voor een papieren startlijst. Deze liggen klaar bij de hulpstart zodra die op hun plek staan.
 
Omdat we in de juryruimte zeer beperkt zijn in het aantal personen wat zich daar mag bevinden het vriendelijke verzoek om daar als rijder, coach of ouder niet meer naartoe te gaan. We weten dat het een automatisme is en dat het in het begin ook niet vlekkeloos zal verlopen. Maar bedenk ook dat als het mis gaat, het gewest een flinke boete tegemoet kan zien.

sportity

Naar nieuwsoverzicht