Menu

Nieuwe coronamaatregelen: gevolgen voor trainingen en wedstrijden

De deze week afgekondigde coronamaatregelen hebben ingrijpende gevolgen voor de KNSB-activiteiten op Kardinge. Hieronder een overzicht van de consequenties voor de komende tijd.

 

Tot nader bericht zijn er geen trainingen op de volgende uren:

  • maandagavond (18.30-19.45)
  • woensdagavond (16.45-18.00)
  • vrijdagavond (18.30-19.45)

 

Tot nader bericht organiseren de gewesten Groningen en Drenthe van de KNSB geen wedstrijden. Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën en voor alle disciplines.

 

Voor pupillen F tot en met junioren C zijn er tot nader bericht de volgende trainingen:

  • woensdagmiddag kleine baan (16.30-17.15 en 17.20-18.05) op deze twee blokken zullen de kinderen trainen die normaal op de binnenbaan rijden op de woensdagmiddag
  • woensdagmiddag kleine baan (18.10-19.00) op dit blok trainen de pupillen B met dispensatie en de pupillen A, die normaal op de 400-meterbaan rijden op de woensdagmiddag
  • zaterdagmiddag 400-meterbaan (14.15-15.30) dit betreft alle kinderen die hier elke week rijden

 

Bij de trainingen voor de jeugd die nog doorgaan geldt dat alleen het minimaal nodige aantal trainers aanwezig mag zijn. Tijdens de training mag er niemand anders aanwezig zijn dan rijders en trainers. Een beperkt aantal ouders mag mee om schaatsen onder te binden. Ook zij moeten zich registreren met een QR-code en moeten een mondkapje dragen. Deze ouders moeten zo snel mogelijk het pand weer verlaten. Het rijden in treintjes is tijdens de training verboden.

We mogen heel blij zijn dat dit nog mogelijk is. Wanneer iedereen zich aan de regels houdt, kunnen we er samen hopelijk voor zorgen dat het trainen niet volledig wordt stilgelegd.

Naar nieuwsoverzicht