Marathon

Klaar voor de start…

Geplaatst: dinsdag 17 oktober 2017

Iedereen die op 1 of andere manier betrokken is bij de marathonschaatssport, maakt zich weer klaar voor een nieuw seizoen.

Rijders zijn al maandenlang in voorbereiding met hun trainingen op de fiets, skeelers, lopen of zelfs ook schaatsen in de zomermaanden. Vrijwilligers en juryleden zijn geïnformeerd over de start van het seizoen, het wedstrijdprogramma ligt grotendeels klaar, en de GTC’s marathon Groningen en Drenthe hebben  al weer een aantal bijeenkomsten achter de rug.

De samenwerking met het gewest Drenthe gaat steeds meer vorm krijgen. Zo hebben de Opleidingsploeg marathon van Groningen o.l.v. onze nieuwe trainer Edwin Veen en de Drentse Baanploeg o.l.v. Arjan Elferink en Arend Veenhof in de voorbereidingsperiode veel samen getraind en gaan zij dit ook op het ijs doen. Over de Groningse opleidingsploeg en de Drentse baanploeg verderop op deze site meer informatie.

Doordat er in Drenthe nog geen nieuwe ijsbaan ligt, zullen er ook weer veel Drentse rijders meedoen aan de trainingen op Kardinge en ongetwijfeld ook aan de Oosterhavenbokaal, de recreanten- en jeugdwedstrijden en de baankampioenschappen die wij gezamenlijk organiseren. Ook is er naast de 2 Groningse Noord/Oost wedstrijden  weer 1 Drentse Noord/Oost wedstrijd op Kardinge.

Hoogtepunt van het seizoen moet worden in Kardinge de landelijke wedstrijd om de KPN-cup op zaterdag 20 januari 2018 die wij weer in goede samenwerking met de Stichting Marathonschaatsen Groningen (sponsorcommissie) hopen te organiseren.

Maar wellicht staan ons ook nog andere hoogtepunten te wachten op natuurijs, alleen wel jammer dat we daar niet veel aan kunnen regisseren.

Wij zijn er klaar voor en wij wensen iedereen een fantastisch, sportief en succesvol seizoen 2017-2018 toe.

Namens de beide GTC’s,

Albert Bakker
voorzitter GTC marathon Groningen