Marathon

Eerste regiomarathon verreden en tranponderproblemen opgelost!

Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Gisteravond was Sportcentrum Kardinge toneel van de allereerste Regio Noord/Oost Marathonwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Zo’n 225 rijders en rijdsters bonden de schaatsen onder om in de diverse categorieën de onderlinge sportieve strijd met elkaar aan te gaan. En dat er strijd werd geleverd staat buiten kijf. Het talrijke toegestroomde publiek kreeg spannende wedstrijden voorgeschoteld.

Bij de masters 1 verschenen 32 rijders aan de start waaronder een behoorlijk aantal uit ons gewest. Hoewel voorin werd gereden werd er geen podium plaats behaald. Er waren 4 rijders met een ronde voorsprong waaronder onze Jo Huitzing doch helaas moest hij het eremetaal aan de anderen laten en finishte als 4e. De plaatsen 5 t/m 8 werden ook door rijders uit ons gewest bezet.

De categorie masters 2 kende een deelname van 55 personen. Deze groep bleef bij elkaar en liet het op een eindsprint aankomen. “Onze” Jan de Groot uit Hantumhuizen werd hier vierde, terwijl onze overige rijders tekort kwamen en nog flink moeten trainen om hun gezicht aan het venster te kunnen drukken.

Bij de dames 38 rijdsters in de baan waaronder onze gestopte maar het toch niet laten kunnende Jolanda Langeland. Zij nestelde zich op de 3e plek en was tevens de “grootverdienster” van de avond met een leidersprijs en de winnares van de klassementsprints.  Vera Otten finishte op een verdienstelijke 6e plek en voor onze andere dames is er nog wat werk aan de winkel om wat hoger te finishen.

In de snelste groep, die van de C1-rijders waren onder de 51 deelnemers een hoop nieuwe jonge gezichten uit ons gewest, die zich allemaal goed voorin lieten zien. Echter een oudgediende Jeroen Sienot stak ze de loef af door als 4e te finishen. Tegen de eerste 3 was geen kruid gewassen, nummer 1 Hendrik Poelstra uit Hallum had 2 ronden voorsprong, wat van grote klasse getuigd, we zullen zeker meer van hem horen. De andere 2 hadden 1 ronde voorsprong wat ook als zeer knap mag worden beschouwd.

De categorie C2 tenslotte telde 47 rijders met een tiental “Grunnegers” en  “Friesche-Grunnegers”. Ook hier 4 rijders met een ronde voorsprong waaronder Coen Stellinga die knap als tweede eindigde, op de hakken gezeten door Rienk Wiersma(4e) en Daan Koning(5e). Bij de eerste 15 zaten nog minstens 5 rijders uit ons gewest, dus de onderlinge strijd zal in alle hevigheid toenemen.

Er is alle aanleiding en goede hoop voor aansprekende prestaties dit seizoen en ook de woensdagavond competitie in Kardinge beloofd spannend te worden met in Groep 1 veel landelijke rijders, best de moeite waard om daar een kijkje te gaan nemen.

De uitslagen zijn vanaf nu beschikbaar via de regiosite.

Verder is voor afgelopen weekend de oorzaak gevonden van de niet goed functionerende transponderdetectie. Kardinge heeft in goede samenwerking met MyLaps het probleem opgelost.