Langebaan

Topprestaties rijders B-selectie op NK Allround en NK Mass Start

Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Afgelopen weekend hebben de rijders van de B-selectie in Thialf het NK Allround Junioren en het NK Mass Start voor B-junioren gereden. Met geweldige prestaties, brons voor Max Visscher op het NK Allround en goud voor Luna Jonkers op het NK Mass Start.

Bij het NK Allround is Luna Jonkers geëindigd op een 26e plaats. Met drie keer een persoonlijk record. Helaas niet genoeg om haar favoriete 3km te mogen rijden. Tessa Oudman eindigde het toernooi als 20e. Tessa zat op alle drie de afstanden een fractie boven haar persoonlijke records. Laura van der Vegt reed op zowel de 1000 als de 1500 een dik persoonlijk record en eindigde op een 16e plek. Marieke Driesprong reed eveneens het hele weekend persoonlijke records. Ze heeft de afsluitende 3km gewonnen met een tijd van 4:26.38. In het klassement eindigt ze als 12e.
Axel van der Tuuk verbeterde op alle afstanden zijn persoonlijke records en eindigde in het klassement als 21e. Elwin Jongman reed een persoonlijk record  op de 1500. Hij sloot het toernooi af als 14e van Nederland. Max Visscher verbeterde zich op alle afstanden, en mocht ook starten op de 3km. Hij reed voor het eerst onder de 4 minuten en daarmee werd hij tweede op deze afstand. Deze goede tijd zorgde ervoor dat hij in het eindklassement derde werd en een bronzen medaille heeft gewonnen!

Op het NK Mass Start haalde Luna Jonkers goud! Marieke Driesprong(16e) en Laura van der Vegt (22e) hebben mede door het helpen van Luna een plek in de middenmoot. Bij de mannen werd Max Visscher 14e, Axel van der Tuuk 15e. Elwin Jongman kwam helaas vroeg in de wedstrijd ten val.