Langebaan

Seizoensafsluiting voor de vrijwilligers

Geplaatst: maandag 26 maart 2018

GRONINGEN - Afgelopen zondag stonden alle juryleden een keer niet langs de baan een wedstrijd in goede banen te leiden, maar werd zelf het ijs bedwongen om op ludieke wijze het seizoen af te sluiten. Al moet gezegd worden dat een enkeling van tevoren zelf nog de schaatsen ondergebonden had tijdens de toertocht. Met een hapje en een drankje nadien was het voor deze, te klein wordende, groep vrijwilligers een welverdiende afsluiting. En we vergeten uiteraard niet de mensen die niet aanwezig konden zijn.

Vanaf 17:30uur liepen de eerste juryleden binnen en begonnen gezellig te kletsen onder het genot van een bakje koffie en koek. Toen zo goed als iedereen binnen was werd uitleg gegeven over de spellen die we gingen doen. 

Er werd uitgelegd dat een groep ging priksleeën en de andere groep ging aan de curling. In alle haast werden er pionnen op het ijs gezet waar omheen geraced kon worden met de sleeën. Aan de andere kant werd het logo van Kardinge als huis gebruikt. 

De sleeërs hadden eerst duidelijk discussie over wat de beste houding op de slee was, maar op de knieën op de slee zitten leek de meest geschikte houding te zijn. Bij de curlers waren er 3 teams van 7 m juryleden. De skip van elk team zette de strategie uit die uiteraard feiloos uitgevoerd werd. Het talent spatte echt van het ijs, en vooral de lachspieren werden hard getraind.

Toen de lachspieren weer wat ontspannen waren werd er boven nog nagetafeld met een koud en warm buffet en uiteraard een lekker drankje. Nadat iedereen zijn eetlust gestild had nam bestuurslid en actief starter Sieme Kok het woord om zijn dank uit te spreken aan iedereen voor zijn/haar tomeloze inzet het afgelopen seizoen.

Ook werd er stil gestaan bij het aftreden van GTC lid langebaan Catharina Timmer. Na 12 jaar in de GTC hard gewerkt te hebben om de wedstrijden, trainingen en selecties goed te laten verlopen heeft ze besloten om er mee te stoppen. Ook is ze jaren lang de RTC vertegenwordiger geweest namens het gewest Groningen. Door Sieme werd een mooie bos bloemen overhandigd. Daarnaast maakte Sieme bekend dat het algemeen bestuur heeft gemeend haar tot lid van verdienste te benoemen en werd een speldje opgespeld. We feliciteren Catharina van harte met deze benoeming en danken haar voor haar inzet de afgelopen jaren. En zijn blij dat ze nog altijd wel als jurylid zal meehelpen.

 

 

 

 

Tot slot werd nog even stil gestaan bij het feit dat we voor het organiseren van wedstrijden neg steeds veel vrijwilligers nodig hebben. We hebben een mooie groep vrijwilligers, echter moet geconstateerd worden dat het aantal vrijwilligers vaak nog maar net toereikend is om de wedstrijden georganiseerd te krijgen. Dit geldt voor vrijwel de gehele breedte. Van juryleden in diverse functies tot commissieleden. Heb je hart voor schaatsen en wil je je graag een bijdrage leveren bij het organiseren van wedstrijden, het fasciliteren van zaken rondom trainingen en wedstrijden, stuur dan een mailtje om dit kenbaar te maken. KLIK HIER!!.