Langebaan

Inschrijven voor langebaanwedstrijden

Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Het nieuwe inschrijfsysteem via de KNSB stelt alle partijen aan het begin van dit seizoen voor voldoende uitdagingen. Graag praten we jullie bij over wat er allemaal plaatsvindt achter de schermen.

In de oude site hoefden we zelf niet meer te doen dan, in het begin van het seizoen, dagelijks een nieuwe lijst met licentiehouders in te lezen. De opgavemodule kon de rest zelf.

Vanwege het nieuwe licentiesysteem waarvoor een nieuw systeem moest komen is besloten om aan te sluiten bij het opgavesysteem van de KNSB. Vrijwel alle banen in Nederland maken nu gebruik van deze site. Dat geeft uniformiteit voor alle rijders maar geeft ook de nodige uitdagingen.

Waar de meeste van jullie 'last' van hebben is dat de baankaart nog niet in het systeem zit. Om dit te regelen moeten de systeembeheerders een link leggen tussen de relatienummers en de baankaarten. Daarvoor moeten de clubs een namenlijst leveren van de baankaarthouders. Vanuit de KNSB komt een lijst met namen en relatienummers. Daarna moet de combinatie gemaakt worden. 
Op dit moment zijn er 401 baankaarthouders die in bezit zijn van een KNSB licentie. 

Dagelijks wordt de lijst bijgewerkt en aan de KNSB aangeboden. Echter, we zijn niet de enige baan in Nederland die dit doet. Daardoor kan het soms een dag langer duren voordat de lijsten ingelezen zijn. Zowel vanuit het Gewest als vanuit de KNSB wordt heel hard gewerkt om iedereen zo snel mogelijk juist in het systeem te krijgen.

Mocht het toch niet werken, laat het vooral weten aan de wedstrijdcommissie. Zij staan in direct contact met de systeembeheerders en kunnen je accuraat informeren over de status, wanneer je aangemeldt bent bij de KNSB als baankaarthouder en de status van het inleesproces. 

Waar mogelijk houden we de inschrijving zo lang mogelijk open om iedereen een kans te geven zich in te schrijven.Mocht het toch niet lukken, dan kunnen de wedstrijdcommissie en GTC beslissen om je, éénmalig, handmatig toe te voegen. Het zal niet voor mogen komen dat je twee weken lang niet voorkomt in de database.