Langebaan

Wedstrijden, hoe zit het nu?

Geplaatst: woensdag 8 november 2017

Aankomend weekend hebben we weer 2 leuke wedstrijden. We beginnen om 16:00uur na de jeugdtraining met een wedstrijd voor de jeugdigen onder ons. Dus alle pupillen en junioren C kunnen weer hun PR's scherper zetten of gewoon het schaatsen eens proberen in wedstrijdverband.

Geef je dus snel op
 
 
Daarna is het om 18:30 voor alle categorieën van Junioren B en ouder. Schrijf je daarvoor dus pijlsnel in.
 
 
Beide wedstrijden zijn inmiddels opengesteld voor gastrijders.
 
Gewestelijke wedstrijden zijn bedoelt voor iedereen die eens een wedstrijd wil schaatsen. Echter is er om een gewestelijke wedstrijd te rijden altijd een licentie nodig. Dit kan op verschillende manieren. Je kan via http://mijn.knsb.nl een licentie aanvragen die geldig is tot en met 30 juni 2018.
 
Wil je het gewoon eens een wedstrijd proberen, dan kun je je met een daglicentie inschrijven op de inschrijfsite. De kosten van een daglicentie zijn €7,50 aanvullend op het wedstrijdgeld. Ben je lid van een bij de KNSB aangesloten ijsvereniging, dan kun je 1 keer per seizoen met een gratis daglicentie deelnemen aan een wedstrijd. Je hebt daarvoor je KNSB registratie nummer nodig. Weet je dat niet meer, dan kun je dat opvragen bij je club.
 
 
Wedstrijden zijn voor baankaarthouders standaard 4 weken voorafgaand aan de wedstrijd opengesteld voor inschrijving via inschrijven.schaatsen.nl. De kosten voor een wedstrijd voor baankaarthouders zijn €2,50 per te rijden afstand.
 
Heb je geen baankaart dan kun je vanaf dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd inschrijven op inschrijven.schaatsen.nl als gastrijder. Het inschrijfgeld voor deze wedstrijden is als volgt.
 
  • Junioren B en A €7,50 per afstand
  • Senioren en Masters €10,00 per afstand
  • Pupillen en Junioren C €5,00 per afstand
 
Wil je zelf ook een baankaart dan kun je die aanvragen bij een bij de KNSB aangesloten ijsvereniging. Informeer naar de mogelijkheden. Voor een lijst met verenigingen klik hier. Niet alle verenigingen bieden baankaarten aan, vraag dit na bij de betreffende vereniging. Voor meer informatie over wedstrijden die we organiseren kijk op onze langebaan-site of marathon-site voor meer informatie. Zijn er vragen die de site niet beantwoord kun je voor langebaan wedstrijden contact opnemen met wc.langebaan@knsbgroningen.nl en voor marathonwedstrijden en competities met marathon@knsbgroningen.nl.