Langebaan

24e Internationaler Team-Sprint-Cup Berlin

Geplaatst: dinsdag 22 december 2015

Vrijdagmorgen is de ploeg van het gewest Groningen samen met STC Rutten in de bus naar Berlijn vertrokken om op 19 en 20 december 2015 deel te nemen aan de  24e Internationaler Team-Sprint-Cup Berlin. Een wedstrijd voor pup.C t/m jun B1.

Het team van Groningen bestond uit de pupillen:  Suze Kingma, Niklas Reinders, Linda Lankhorst, Gijs Kamp, Evi Gelling, Willard Reinders en de junioren Leonie Bats, Remo Slotegraaf, Maaike Swarts, Bjorn Pals, Anne Plat, Elwin Jongman. Ze werden gecoacht door Jan Willen Dantuma en Marco Bats. Ook de GTC langebaanleden Meintje van der Ark en Catharina Timmer zijn mee geweest.

Alle deelnemers moesten 3 individuele afstanden rijden. De pupillen reden 100/300/500m; de junioren 300/500/1000m. Hiermee behaalden de Groningers maar liefst 22 medailles; 8x goud, 8x zilver en 6x brons. Als afsluiting werd er een estafette gereden. De 6 heren van Groningen werden met overmacht 1e. De 6 dames van Groningen werden met een kleine 3 sec. tweede. In het eindklassement eindigde het team van Groningen als 2e.

Op de vrije zaterdagmiddag zijn we met de bus naar het centrum van Berlijn gegaan. De chauffeur kon ons erg veel vertellen over Berlijn. Na deze rondrit werden we afgezet op Alexanderplatz. Hier hadden we 2 uur lang de tijd om de kerstmarkt, kermis, primark etc de bezoeken.

We kijken terug op een zeer gezellig weekend met mooie prestaties en vele PR's.