Gewest

Stel jezelf eens voor: het dagelijks bestuur

Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Sinds de samenvoeging van de gewesten Groningen en Drenthe is er ook een nieuw bestuur. Een mooi moment om ze aan jullie voor te stellen. Het bestuur bestaat uit: Wim van der Vegt (voorzitter) Cees Hoek (Secretaris) * Sieme Kok (Budgetbewaker en RTC) Rene Kuijpers (samenwerking Groningen en Drenthe)

Wie ben je en wat is je functie in het bestuur?

Wim van der Vegt, voorzitter KNSB Gewest Drenthe en Groningen. Ik ben 42 jaar, heb 4 kinderen, waarvan er 3 schaatsen en inline skaten. We dragen daarom als gezin het schaatsen en inline skate in als zijn vormen een warm hart toe. Recreatief schaats, inline skate, mountenbike en racefiets ik. Maar door het werk, gezin en vrijwilligerswerk onder andere bij de KNSB blijft er te weinig tijd over.

Waar ben je mee bezig?

Als voorzitter ben je overal bij betrokken. Specifiek ben ik betrokken bij de IJsbaan ontwikkeling in Drenthe.

Hoe ziet een dag als bestuurslid eruit?

Voor acute escalaties ben ik bereikbaar; wanneer nodig kan ik overdag wanneer het werk toelaat inspringen in allerlei situaties. Een normale dag bestaat uit het werken als Contractmanager bij het ministerie van Economische Zaken in Assen en Den Haag. Dit vraagt ook veel tijd; maar door de flexibiliteit van het nieuwe werken is hierin een goede mate van verdeling te vinden. Gemiddeld 2 avonden per week ben ik voor de KNSB actief. De overige zaken plan ik in het weekeinde.

Wat is je motto?

Het plezier vinden bij en zien bij sporters doet ons ook plezier opleveren in de bestuurszaken. 

 

Wie ben je en wat is je functie in het bestuur?

Ik ben Cees Hoek. Ik vervul de functie van secretaris in het gezamenlijk Drents/Gronings dagelijks bestuur sinds november 2015. Ik ben sinds november 1993 secretaris in het dagelijks bestuur/algemeen bestuur van het gewest Groningen. Daarnaast maak ik deel uit van de Ledenraad van de landelijke KNSB en de landelijke expertgroep (gewestelijk voorzitters). Vanuit het gewest Groningen hou ik me op dit moment o.a. bezig met het RTC Noord.

Waar ben je mee bezig?

Op dit moment gaat er veel aandacht uit naar de sluiting van de Bonte Wever in Assen en naar de gevolgen hiervan voor de Drentse schaatsers. Een ander zeer belangrijk punt van aandacht is de steeds intensievere samenwerking tussen de twee gewesten. Wat ons verder erg bezighoudt zijn de financiële gevolgen van de totaal veranderde verhouding tussen de landelijke KNSB en de gewesten. Door de afschaffing van het KPN-KNSB talentontwikkelingsfonds, het nieuwe verenigingslidmaatschapsstelsel en de nieuwe licentieregeling moeten gewesten actief de boer op om inkomsten te genereren. Voorwaar geen makkelijke klus. In algemene zin probeer je als gewest er voor je leden te zijn. Het lidmaatschap van de KNSB behoort een duidelijke toegevoegde waarde te hebben.

Hoe ziet een dag als bestuurslid eruit?

Sinds ik gestopt ben met werken is er meer tijd om het werk voor de KNSB uit te voeren. Niet alles hoeft meer in de avonduren zoals vroeger. Relaxed gevoel.

Wat is je motivatie?

Actief zijn binnen de KNSB betekent dat je veel aardige, ontzettend gemotiveerde mensen ontmoet die met jou schaatspassie delen. De KNSB, een koninklijke bond die hoort bij Nederland als de pindakaas van Calvé.

Ons doel is op dit moment om een mooie, nieuwe organisatie op te bouwen waarbij het belang van de schaatsers voorop staat, waarbij we hopen dat nieuwe, geïnteresseerde personen zich aan zullen dienen om mee te gaan doen in dit uitdagend proces.

Een chronisch gebrek aan bestuurs- en commissieleden was één van de redenen dat de gewesten Drenthe en Groningen elkaar hebben opgezocht. Het zou prachtig zijn als we op korte termijn weer met een volledig bezet bestuur en commissies onze taken kunnen uitvoeren.

* Cees is inmiddels teruggetreden als secretaris en is nu voorzitter bij sectie Toerschaatsen.

 

Wie ben je en wat is je functie in het bestuur?

Sieme Kok, penningmeester is niet het correcte woord. Ik noem het liever budgetbewaker of penningmeester ad interim. Ik ben 52 jaar en heb naast een vrouw ook 2 kinderen. Twee jongens die helaas niets met schaatsen hebben. Ik ben in het verleden zelf actief schaatser geweest maar door een reeks van rugoperaties waag ik me er niet meer aan. Ik ben nog wel actief op de racefiets en wil me in Inzell nog wel laten verleiden tot een mountainbike tocht.

Waar ben je mee bezig?

Ik houd me bezig met de financiele kant van het bestuur en ben samen met Cees Hoek verantwoordelijk voor het RTC. Verder zijn er nog wat andere activiteiten waarmee ik wat bemoeienis heb zoals voorzitter van het GTC LB/KB van Drenthe en ben nog starter langebaan.

Hoe ziet een dag als bestuurslid eruit?

Ik ben zowat iedere dag wel bezig met het schaatsen met name in het “ijsseizoen” er is altijd wel wat te regelen of te mailen of te betalen. Met name de financiering van de selecties vraagt ook zijn aandacht. Gelukkig heb ik genoeg mensen om me heen die daar ook flink in helpen.

Wat is je motto?

Het schaatsen in Groningen en Drenthe te promoten en zorg te dragen met mijn andere medebestuurders dat deze sport in de meest brede zin van het woord op zoveel mogelijk plekken kan worden beoefend. Hetzij op natuurijs hetzij op de kunstijsbanen. De schaatser staat centraal.

 

Het dagelijks bestuur (van links naar rechts): Wim van der Vegt, Rene Kuijpers, Sieme Kok en Cees Hoek