Gewest

Inschrijving Spieren voor Spieren Mass Start gestart

Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Op 25 Maart 2017 organiseren we een Mass Start wedstrijd voor recreanten, licentiehouders van alle categorie├źn vanaf pupillen C. Wil je kennis maken met wedstrijdschaatsen, schrijf je dan nu in.

Op 25 Maart 2017 organiseren we een Mass Start wedstrijd voor recreanten, licentiehouders van alle categorieën vanaf pupillen C. Graag willen we iedereen kennis laten maken met de wedstrijdsport. Daarvoor hebben we een leuk programma bedacht waarbij ieder op zijn eigen niveau kan deelnemen. Daarnaast zal een deel van de inschrijving naar Spieren voor Spieren gaan. Zo wordt er onderzoek gedaan naar de genezing van spierziekten bij kinderen die hierdoor helaas niet kunnen sporten zoals vele andere kinderen.

Het Programma:

16:00uur, Warm-up; Even de benen warm rijden. Er worden indien voldoende opgaves clincics verzorgd door Jolanda Langeland. Leuke tips over hoe je je wedstrijd moet rijden en natuurlijk haar onuitwisbare enthousiasme. Geef je snel op via clinic.mass.start@gmail.com of stuur een berichtje via deze Facebook pagina. 

16:30uur, Mass start; Als de benen lekker warm gereden zijn en je hebt de laatste instructies ontvangen gaan we beginnen met de wedstrijden. Per categorie en niveau zal gestart worden. Het kan wel zijn dat we op basis van opgave groepen gaan splitsen of samenvoegen.

1-Pupillen C en B (3 ronden)
2- Pupillen A en Junioren C (6 ronden)
3- Junioren B en A (10 ronden)
4- Senioren (snelheid 50 - 55 seconden per rondje 10 ronden)
5- Senioren (snelheid 45 - 50 seconden per rondje 10 ronden)
6- Senioren (snelheid 40 - 45 seconden per rondje 10 ronden)
7- Senioren (snelheid 35 - 40 seconden per rondje 16 ronden) Vergelijkbaar met Oosterhavenbokaal groep 3
8- Senioren (snelheid 30 - 35 seconden per rondje 16 ronden) Vergelijkbaar met Oosterhavenbokaal groep 2
9- Senioren (snelheid rond de 30 seconden per rondje 16 ronden) Vergelijkbaar met Oosterhavenbokaal groep 1

19:00uur, Estafette; Er wordt afgesloten met een Estafette wedstrijd. Er worden door de organisatie teams samengesteld van verschillende niveaus en categorieën. Aangemoedigd door je teamgenoten zul je samen strijden voor de winst.

Voor jouw veiligheid is het dragen van een helm en beschermende kleding verplicht. Deze wordt te leen beschikbaar gesteld door de organisatie. CádoMotus stelt helmen beschikbaar en heeft een geweldige actie. Ben je tevreden over de helm en zal je graag altijd veilig het ijs op dan kun je ze kopen voor 15% korting. De korting wordt beschikbaar gesteld aan Spieren voor Spieren. Een deal die je toch niet kan afslaan.

Inschrijven kun je via inschrijven.schaatsen.nl

De kosten voor de wedstrijden zijn hetzelfde als voor de gewestelijke langebaanwedstrijden per afstand met €5,- voor Spieren voor Spieren. Voor recreanten geldt wel dat er een daglicentie aangeschaft moet worden voor de verzekering. Deze kost €7,50. Ben je lid van een bij de KNSB aangesloten vereniging dan ben je actief lid van de KNSB en kun je met je registratienummer eenmalig met een gratis daglicentie een wedstrijd rijden. Weet je je registratienummer niet meer, of lukt het inschrijven niet, stuur dan even een mailtje naar wcgron@gmail.com.

Ondanks dat het laat in het seizoen is hopen we dat jullie zin hebben om toch nog even de schaatsen onder te binden voor deze leuke wedstrijd. Schrijf je dus snel in voor deze leuke dag op het ijs en ga met een goed gevoel het voorjaar tegemoet.

Daarnaast willen we een deel van het inschrijfgeld beschikbaar stellen voor Spieren voor Spieren. Dit is een kleine organisatie die door acties van vrijwilligers probeert geld in te zamelen om onderzoek te doen naar spierziekten bij kinderen.