Gewest

Eerste Regionale Verenigingsdag Groningen/Drenthe geslaagd

Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Afgelopen zaterdag 1 oktober beleefden verenigingen in het noorden de primeur van de eerste Regionale Verenigingsdag. Op Sportcentrum Kardinge kwamen zowel ijsclubs als actieve schaatsverenigingen bijeen voor een middag met verschillende workshops en kennisdelingssessies.

Hoewel het programma en de opkomst aanzienlijk kleiner waren dan voorheen bij de landelijke Verenigingsdag, waren aanwezige bestuurders en organisatoren tevreden. Belangrijk was het bereiken van bestuurders die niet eerder naar een Verenigingsdag waren geweest. En aan dat kenmerk voldeden nagenoeg de meeste aanwezigen. Bestuurders hebben, wel zoals gebruikelijk, een mooie middag gehad waarbij er volop met elkaar gesproken werd over de dingen die zij in de praktijk tegen komen.

Samenwerking KNSB en Gewesten
Daarnaast was de organisatie een gedeelde effort tussen KNSB bondsbureau en de gewesten Groningen en Drenthe. Om het gezamenlijke doel, namelijk het versterken en vitaliseren van verenigingen, na te streven werden de handen ineen geslagen. En met succes; het programma, de werving van deelnemers en organisatie op de dag zijn gezamenlijk goed uit de verf gekomen.
Zoals gebruikelijk zal de Verenigingsdag verder geëvalueerd worden om zodoende de andere drie dagen (zuid, west, oost) ook tot mooie successen te maken. De data van deze dagen hoopt de KNSB samen met de andere gewesten binnen afzienbare tijd bekend te kunnen maken.