Menu

Coronaprotocol ijsbanen Sportcentrum Kardinge

Coronaprotocol ijsbanen Sportcentrum Kardinge Seizoen 2020-2021

1. Opening

Op zaterdag 19 september gaat de ijshockeyhal weer open en op zaterdag 10 oktober de 400 meterbaan. Alle sporten zijn weer toegestaan. Wel blijven er een aantal regels van kracht. Het opvolgen daarvan is ontzettend belangrijk om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Hieronder volgen de belangrijkste maatregelen voor gebruikers van de ijsbanen van Sportcentrum Kardinge

 

2. Basisregels 

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • Heeft u klachten, blijf dan thuis en laat u zo snel mogelijk testen
 • Ga direct naar huis als er tijdens het sporten klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak
 • Ben je 18 jaar en ouder, houd 1,5 meter afstand van anderen (uitzondering tijdens sporten)
 • Vermijd drukte • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na het bezoek aan een sportlocatie
 • Schud geen handen
 • De mogelijkheden voor kleedkamergebruik zijn beperkt. Wij adviseren dan ook om thuis om te kleden en te douchen!
 • Luidkeels stemgebruik is niet toegestaan
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op
 • Volg de aangegeven looproutes

3. Verenigingen en huurders

Wij volgen het algemeen protocol verantwoord sporten van de NOC NSF. Daarnaast heeft de KNSB voor langebaan, marathon, shorttrack en kunstrijden een protocol met sport specifieke aanvullingen en de ijshockeybond voor ijshockey. Voor huurders en verenigingen gelden de volgende aanvullende voorwaarden

 • De huurder is zelf verantwoordelijk voor een goede communicatie van de richtlijnen naar trainers, vrijwilligers, sporters en ouders 
 • Zorg er voor dat bij de sportactiviteiten, wedstrijden en trainingsuren altijd iemand aanwezig is die namens de huurder het aanspreekpunt is voor de medewerkers van Kardinge
 • Overkoepelend zorgen huurders en verenigingen voor een vast aanspreekpunt waarmee een medewerker van Kardinge kan communiceren omtrent richtlijnen en regels voor hun leden en verenigingen
 • Ten aanzien van het aantal sporters tijdens een training, wedstrijd of evenement is geen maximum gesteld. Wel moet altijd aan de basisregels voldaan worden. Dus als er grote aantallen sporters zijn, moet er vóór en ná het sporten (tijdens inschrijvingen, voorbereidingen, omkleden, binnenkomen en verlaten van de sportruimte) voldoende ruimte zijn om 1,5 meter afstand te houden. Zie hiervoor ook de alinea’s omtrent kleedkamergebruik en routing.
 • Als huurder of vereniging geldt dat je aanwezigheidsgegevens kunt overleggen voor eventueel bron- en contactonderzoek. Het advies is om de gegevens minimaal 4 weken te bewaren.
 • De vereniging levert voor aanvang van het seizoen een plan van aanpak aan op basis van dit protocol en die van de eigen bond voor het gebruik van de ijsbanen. Dit kan gestuurd worden naar verhuur@sport050.nl

Sporters, trainers, begeleiders en vrijwilligers

 • Tijdens de sport mogen alle leeftijdsgroepen sport gerelateerd contact met elkaar hebben • Train met vaste groepen
 • Trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar. Houd wel 1,5 meter afstand tot sporters van 13 jaar en ouder, tenzij contact noodzakelijk is voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport(er)
 • Zorg er voor dat iedereen van 18 jaar en ouder zich aan de 1,5 meter-regel houdt als er niet wordt gesport. Dus ook tijdens het aantrekken van schaatsen of tijdens een pauze bij de training • Communiceer de richtlijnen van jouw club aan de sporters.
 • Gebruik enkel je eigen materiaal, bidon, e.d.
 • De mogelijkheden voor kleedkamergebruik zijn beperkt. Wij adviseren dan ook om thuis om te kleden en te douchen!

Ouders, verzorgers en toeschouwers

 • Informeer je kinderen over de algemene richtlijnen en de regels en richtlijnen van de club. 
 • Aanwezigheid als toeschouwer is weer toegestaan, maar houd afstand tot de sporters, trainers en vrijwilligers.

Wedstrijden

 • Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden.
 • Houd er rekening mee dat als sporters, officials en betrokken vrijwilligers klaar zijn met hun wedstrijd zij als publiek meetellen.

Routing en kleedkamergebruik

Alle bezoekers van Sportcentrum Kardinge komen via de hoofdingang binnen en gaan hier ook weer langs naar buiten.

We creëren een rotonde met verschillende uitstroomrichtingen in de centrale hal voor alle gebruikers van Sportcentrum Kardinge.

 

Vanaf dat moment zijn er voor de ijsgebruikers drie looproutes te volgen voor inkomend verkeer:

 • Verenigingen ijshockeyhal Dit zijn de huurders van de ijshal (IJshockey, kunstrijden en shorttrack). Deze sporters hoeven niet in de rij te staan voor de balie en kunnen dus doorlopen naar de ijshockeyhal. Dit is het linker spoor. Eenmaal door de deur wordt de route (eenrichtingsverkeer) d.m.v. peilen aangegeven.

 

 • Trimschaatsen (verenigingen) 400 meterbaan Het derde spoor (rechts) is voor trimmers die al een 12 trimkaart hebben voor de 400m baan. Bezoekers die een kaart willen kopen, volgen het middelste spoor. Deze leidt naar de balie. Onderweg zullen er wachtstrepen en haaientanden staan om zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer en afstand te garanderen. Na het verkrijgen van een kaart kunnen zij via de rotonde naar het tourniquet 400 meterbaan lopen. Voor de draaideur geldt 1 persoon per compartiment. Volg de looproutes.

 

 • Verenigingen KNSB uren/ Tjas 400 meterbaan Het derde spoor (rechts) is voor sporters die een baankaart hebben voor de 400m baan. Zij kunnen via het rechter spoor doorlopen naar de tourniquets 400m baan. Voor de draaideur geldt 1 persoon per compartiment. Volg de looproutes.
 • Voor uitgaand verkeer geldt het volgende:

 

 •  Verenigingen ijshockeyhal Verenigingen van de ijshal gaan via de gang van de kleedkamers weer naar buiten en komen weer in de centrale hal. Via de centrale hal (rotonde) kunnen zij het pand verlaten.
 • Trimschaatsen (verenigingen) 400 meterbaan Bezoekers van de 400m baan komen aan de linkerkant, via de tourniquets weer terecht in de centrale hal, vanaf daar kunnen zij het pand, via de rotonde, verlaten. Voor de draaideur geldt 1 persoon per compartiment.
 • Verenigingen KNSB uren/ Tjas 400 meterbaan Bezoekers van de 400m baan komen aan de linkerkant, via de tourniquets weer terecht in de centrale hal, vanaf daar kunnen zij het pand, via de rotonde, verlaten. Voor de draaideur geldt 1 persoon per compartiment.
 • Vanaf de centrale hal is er op de rotonde een uitstroommogelijkheid naar de horeca, zodat mensen alsnog gebruik kunnen maken van het restaurant. Rond de baan, dus ook bij de bankjes dient men de 1,5 meter aan te houden!

 

 

Routing Centrale hal Covid

 

Kleedkamer Kardinge ijshockeyhal maximaal aantal

Kleedkamer 7,8,11,12 10 - max 10 personen
Scheidsrechters kleedkamer 9,10 - 1 persoon
IJsvloer - Geen maximum
Spelersbank - Geen maxiumum bij wedstrijden anders 1,5 meter
Tribune - Geen maximum
Ruimte om het ijs - Geen maximum

In de kleedkamers geldt een maximum aantal voor personen vanaf 18 jaar.

 

Voorwaarden gebruik kleedkamers

Het gebruik van de kleedkamers en douches is mogelijk. Dit echter met een aantal strikte voorwaarden voor de verenigingen en gebruikers ( ook de uitspelende teams). Wij adviseren dan ook om thuis om te kleden en te douchen! Er geldt een maximum aantal personen voor de kleedkamers indien sporters vanaf 18 jaar er gebruik van maken. Douchen mag met maximaal 2 personen tegelijk.

Specifiek voor 400 meterbaan Kardinge: 

Kardinge 400 meterbaan maximaal aantal Max. aantal
Kleedkamer 1,2,3,4,5,6  - 7 personen maximaal
IJsvloer - Geen
Tribune - 1,5 meter afstand
Ruimte om het ijs - 1,5 meter afstand

In de kleedkamers geldt een maximum aantal voor personen vanaf 18 jaar.

Voorwaarden gebruik kleedkamers

Het gebruik van de kleedkamers en douches is mogelijk. Dit echter met een aantal strikte voorwaarden voor de verenigingen en gebruikers (ook de uitspelende teams). Wij adviseren dan ook om thuis om te kleden en te douchen! Er geldt een maximum aantal personen voor de kleedkamers indien sporters vanaf 18 jaar er gebruik van maken. Douchen mag met maximaal 2 personen tegelijk.

 

4. Recreatieve bezoekers en schaatslessen

Recreatieve schaatsers Vooraf reserveren is voor recreatieve bezoekers noodzakelijk! Dus ook als je een 12 kaart of abonnement hebt. Dit doe je op de website van Sport050. Je reserveert voor de dag/tijd dat je komt schaatsen en geeft het aantal personen waarmee je komt op. Je kiest de starttijd. Er is géén eindtijd. Na het reserveren krijg je de bevestiging daarvan per mail. Deze laat je uitgeprint of op je telefoon aan de balie zien en daar koop je je toegangsbandje. Als je al een 12-kaart of abonnement hebt hoef je niet langs de balie, je pakt dan meteen na de hoofdingang het rechterspoor naar de tourniquets ijsbaan. Dit om de doorstroom in de centrale hal te bevorderen. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt zich aan de 1,5 meter-regel als er niet wordt gesport. Dus ook tijdens het aantrekken van schaatsen of tijdens een pauze.

 

Groepen

Alle scholen en groepen dienen vooraf te reserveren via het aanmeldingsformulier op de website. Scholen kunnen een lijst met namen overleggen als daarom gevraagd wordt. Alle overige groepen beschikken over een lijst met de gegevens van alle bezoekers en leveren deze aan indien hier om gevraagd wordt. De begeleider of docent meldt zich bij binnenkomst bij de balie. De leerlingen, overige begeleiders en bezoekers wachten buiten op de oprijlaan totdat de begeleider of docent ze ophaalt. Dit om drukte in de centrale hal zoveel mogelijk te vermijden. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt zich aan de 1,5 meter-regel als er niet wordt gesport. Dus ook tijdens het aantrekken van schaatsen of tijdens een pauze.

 

Schaatsschool

Ook voor alle schaatslessen van de schaatsschool is reserveren noodzakelijk. Je kunt je aanmelden voor een schaatscursus op de website van Sport050. Bij de lessen voor de jeugd mag 1 begeleider mee naar binnen. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt zich aan de 1,5 meter-regel als er niet wordt gesport. Dus ook tijdens het aantrekken van schaatsen of tijdens een pauze. Om drukte in de centrale hal te vermijden adviseren we de deelnemers om de leskaart in de week voorafgaand aan de cursus al aan te schaffen bij de balie van Kardinge.